23.6.2004 Täytetyt kesäkurpitsat 1 ja 2

Täytetyt kesäkurpitsat 1

  • 2 kookasta kesäkurpitsaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 viipaletta kuivahtanutta leipää
  • 100 g raejuustoa
  • 50 - 100 g raastettua emmentaljuustoa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl basilikaa tai oreganoa
  • 3 valkuaista

Keitä kesäkurpitsat suolalla maustetussa vedessä muutaman minuutin ajan. Halkaise kurpitsat ja kaavi lusikalla talteen osa sisuksesta. Sekoita monitoimikoneella tai tehosekoittimella kesäkurpitsan sisuksesta, murustetusta leivästä, juustoista sekä mausteista kuorrute. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahto kuorrutteeseen. Levitä kuorrute kesäkurpitsojen leikkuupinnoille. Kypsennä 200 asteen lämmössä 20-30 minuutin ajan.

Täytetyt kesäkurpitsat 2

  • 2 kesäkurpitsaa ( 400g)
  • 1 sipuli
  • öljyä
  • 1 lehtisellerin varsi
  • 3 tomaattia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 0,5 tl suolaa
  • tuoretta basilikaa
  • mustapippuria
  • 3 dl juustoraastetta

Halkaise kesäkurpitsat ja koverra sisus lusikkaa apuna käyttäen. Hienonna sipuli ja kuullota se tilkassa öljyä. Hienonna lehtisellerin varsi, tomaatti ja kesäkurpitsan sisus ja lisää sipulin joukkoon. Mausta seos ja täytä sillä kesäkurpitsat. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Muita täytteitä kesäkurpitsoille: - erilaiset sienikastikkeet - jauhelihamureke - broiler tai liha-suikaleet

Lue myös:

    Uusimmat