23.4.2003 Lindströmin jättipihvi ja perunat uunissa sekä tuorekurkkusalaatti

500 g vähärasvaista jauhelihaa
1/2 dl korppujauhoja
1 dl kevytkermaviiliä tai jogurttia
1 - 2 munaa
1/2 suola- tai maustekurkku
2-5 kevätsipulia tai 1 keltasipuli
1/2 - 1 tl suolaa
pippuria

4 - 8 perunaa
yrttisekoitusta tai paprikaa
tilkka öljyä

1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
2. Pese perunat hyvin ja leikkaa ne pitkittäin neljään osaan tai puolita, jos ne ovat pienehköjä.
3. Nosta leivinpaperi uunipannulle ja lirauta sille vähän öljyä. Pyöräytä perunat öljyssä ja mausta yrttiseoksella tai paprikalla. Nosta pelti uuniin, kun lämpötila on 225 astetta. Kypsennä n.10 minuuttia ja valmista sillä aikaa jättipihvi.
4. Sekoita korppujauhot ja jogurtti tai kevytkermaviili ja anna turvota hetken aikaa.
5. Silppua kevätsipulit. Jos käytät keltasipulia, pehmennä sitä mikrossa n. minuutti.
6. Leikkaa mauste- tai suolakurkku pieniksi kuutioiksi.
7. Sekoita kaikki aineet hyvin sekaisin keskenään.
8. Ota perunat uunista ja vedä ne lastalla pellin reunoille ja nurkkiin. Kaada mureketaikina pellin keskelle ja painele se käsin isoksi litteäksi pihviksi. Jaa pihvi 4-6 osaan taikinapyörällä tai veitsellä painaen (ei pohjaan asti).
9. Nosta uunipelti takaisin uuniin. Jatka kypsentämistä n.30 min. Alenna lämpötila n. 200 asteeseen kypsymisen puolenvälin jälkeen. Annos on helppo puolittaa pienemmälle perheelle, tosin pihvi maistuu kylmänäkin esim. voileivän päällä.

n. 50 g fetaa
kapriksia
etikkapunajuuren lohkoja tai viipaleita
tuorekurkkusalaattia

1. Tarjoa perunat ja jättipihvi suoraan uunipannusta tai nosta ne tarjoiluvadeille.
2. Ripottele murustettu feta pihville. Ja nosta päälle myös etikkapunajuurenlohkoja ja isoja tai pieniä kapriksia. Tarjoa kurkkusalaatti erikseen.

Tuorekurkkusalaatti

1 kurkku
1/2 tl suolaa
2 - 4 tl sokeria
2 - 4 tl etikkaa
1 ruukku tilliä

1. Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi ja hienonna tilli. Varaa kulho johon sopii tiivis kansi tai lautanen.
2. Sekoita tilli, sokeri, suola ja etikka kurkun joukkoon ja ravistele niitä kulhossa kannen tai lautasen alla, kunnes nestettä irtoaa vähän. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa makeutta tai happoa.
3. Kurkut säilyvät muutaman päivän viileässä.


Lue myös:

    Uusimmat