23.12 Siikaa ja vihanneksia

Graavisiika

  • 500 g siikafileetä
  • 1-2 rkl karkeaa suolaa
  • valkopippuria
  • tuoretta tilliä
  • hunajaa
  • sitruunaa

Puhdista filee ja ripottele päälle suola sekä valkopippuria. Levitä kalalle vielä reilusti tilliä ja pakkaa se kelmuun ja voipaperiin. Anna graavaantua jääkaapissa ainakin yön yli. Puhdista sitten fileeltä liiat mausteet ja pirskottele pinnalle juoksevaa hunajaa. Koristele tuoreella tillillä ja sitruunalohkoilla.

Uunisiikaa ja vihanneksia

  • 2 pientä kokonaista siikaa
  • suolaa
  • pippuria maun mukaan
  • 1 sitruuna
  • nippu tilliä
  • 3 paprikaa
  • 1 varsiselleri
  • 2 sipulia
  • oliiviöljyä

Puhdista ja pilko vihannekset reiluiksi paloiksi. Höyrytä ne juuri ja juuri kypsiksi. Sivele uunipannu tai –vuoka oliiviöljyllä. Puhdista siiat ja mausta ulkoa ja sisältä suolalla ja pippurilla. Täytä kalan vatsa sitruunaviipaleilla ja tillillä. Nosta kalat uunipannuun ja nostele vihannekset kalan viereen. Kypsennä 180 - 200:ssa asteessa noin 30 minuutin ajan.

Reseptit: Isä Mitro ja Teresa Välimäki

Lue myös:

    Uusimmat