23.1. Allergiaruokaa koko perheelle

Lihapiirakka

(maidoton, viljaton, munaton, soijaton) 12 palaa

  • 3 keitettyä perunaa
  • 100 g maidotonta margariinia
  • 1 dl tattarijauhoja
  • 2 rkl Maizena-maissitärkkelystä
  • 1 tl leivinjauhetta
  • Täyte:
  • 1 sipuli
  • 300 g jauhelihaa
  • 1 dl vettä
  • 1 tl fondia
  • 1 rkl kuivattua persiljaa
  • 2 dl keitettyä puuroriisiä
  • maidotonta margariinia voiteluun

Keitä perunat. Kuori ja soseuta kypsät perunat perunasurvimella. Sekoita perunasurvoksen joukkoon huoneenlämpöinen maidoton margariini, tattarijauhot, maissitärkkelys ja leivinjauhe. Kuori ja pilko sipuli. Paista jauheliha ja sipulisilppu paistinpannulla. Lisää vesi, fondi ja persilja ja anna kypsyä miedolla lämmöllä vielä 5 minuuttia. Sekoita puuroriisi ja jauheliha keskenään. Nypi taikina maidottomalla margariinilla voideltuun piirakkavuokaan. Levitä täyte piirakan päälle ja paista uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia.

Kookos-banaaniohukaiset

(munaton, maidoton, soijaton) 16 ohukaista

  • 2 banaania
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1–2 rkl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 prk kevyttä kookosmaitoa
  • maidotonta margariinia paistamiseen
  • Tarjoiluun:
  • vaahterasiirappia
  • marjoja

Soseuta banaanit haarukalla laakeassa kulhossa. Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe ja suola. Lisää joukkoon kookosmaito ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna turvota jääkaapissa puolisen tuntia. Sulata margariini ohukaispannulla. Paista letut miedolla lämmöllä molemmin puolin. Tarjoile vaahterasiirapin ja marjojen kera.

Reseptit: Sanna Miettunen ja Niina Bell

Lue myös:

    Uusimmat