22 jännityksen tuntia - viimeinenkin kaivosmies pelastettu

Hälytyssireeni soi. Viimeinenkin kaivosmies Luis Urzua nousee ylös kapselissa 66 senttimetriä leveästä kuilusta. Lempinimellä Don Lucho tunnettu Urzua irrotetaan turvavaljaistaan riemukkaiden huutojen ja halausten saattelemana.

Urzua, oli halunnut nousta kaivoksesta viimeisenä vasta sen jälkeen kun kaikki muut kaivosmiehet oli saatu turvaan.

Kapteenia oli vastassa hänen poikansa, jota isä halasi tiukasti. Seuraavaksi halausvuorossa oli Chilen presidentti Sebastian Pinera, joka kehui kaivosmiehiä rohkeudesta.

- Joka ainoa kaivosmies on esimerkki rohkeudesta, presidentti sanoi. - Maamme on muuttunut ikuisiksi ajoiksi.

Urzuan mukaan kaikki satimessa olleet 33 miestä tekivät kaikkensa.

- Olemme tehneet, mitä koko maailma odotti. 70 päivää me taistelimme. Meillä oli voimaa, meillä oli henki, halusimme taistella perheidemme puolesta. Se oli suurin asia, Urzua kertoi.

Presidentin mukaan Chile ei ole enää koskaan entisensä. - Sinä et ole sama. Maamme ei ole sama tämän jälkeen. Sinä olit inspiraatio. Mutta mene nyt halaamaan vaimoasi ja tytärtäsi, presidentti sanoi.

Herra Urzua ehti välissä vitsaillakin. Hän muisteli työvuoroaan 5. elokuuta, jolloin San Josen kaivoksen romahdus tapahtui.

- Seitsemänkymmenen päivän työvuoro, se on aika pitkä vuoro, hän naureskeli psykologille.

Chilen kansallislaulun, halauksien, suudelmien ja onnentoivotusten saattelemana työvuoron esimies Don Lucho astuu ambulanssiin.

(MTV3)

Nettilive Chilestä jatkuu:

Lue myös:

    Uusimmat