22.3. Kerrosvoileivät ja itse tehdyt ranskalaiset perunat

Rukiinen kerrosvoileipä

  • 2 viipaletta esim. Real-ruisleipää
  • 150 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 150 g tulista chorizomakkaraa tai tulista salamia siivuina
  • 1 punasipuli
  • rapeaa salaattia

Tällä ohjeella saat neljä kolmikerroksista leipää. Voitele leivät tuorejuustolla. Nosta juuston päälle rapeaa salaattia. Siivuta sipuli. Nostele makkarasiivut salaatin päälle ja muutama siivu sipulia lisäksi. Kokoa näin kolmikerroksinen leipä jokaiselle syöjälle.

Vaalea kerrosvoileipä

  • 12 siivua vaaleaa paahtoleipää esim. vehnä tai graham
  • 1 dl valmista guacamole-tahnaa
  • 4 dl katkarapuja
  • suolaa
  • mustapippurirouhetta
  • 2 tomaattia
  • rapeaa salaattia

Tällä ohjeella saat neljä kolmikerroksista leipää. Sekoita guacamolen joukkoon sulaneet katkaravut. Leivitä seos leiville. Nosta päälle rapeaa salaattia ja salaatin päälle ohuita tomaattiviipaleita. Kokoa kerrosleivät kolmikerroksisiksi ja leikkaa ne kahtia.

Ranskalaiset perunat

  • 8 isoa kiinteämaltoista perunaa
  • 100 g voita
  • 1 dl ruokaöljyä
  • suolaa
  • ketsuppia tarjoiluun

Pese ja kuori perunat. Leikkaa niistä pitkulaisia suikaleita perunaleikkurilla tai veitsellä. Sulata pannulla voi ja lisää öljy joukkoon. Paista perunat kauniin värisiksi. Ne kypsyvät pannulla noin 10 minuutissa. Mausta perunat suolalla ja tarjoile ketsupin kanssa.

Reseptit: Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat