22.3.2004 Kylmäsavulohipasta ja Kurkku-omenasalaatti

Kylmäsavulohipasta

Kylmäsavulohipasta (4 annosta)

  • tuore pastaa (esim. tagliatelle) 4:lle hengelle
  • tai 400 g kuivapastaa keitettynä
  • 250 g kylmäsavulohta
  • 1 keltasipuli
  • 1 tölkki herkkusieniä
  • 1 pss pakasteherneitä
  • 1 prk ruokakermaa
  • 3 dl kanalientä/ vettä
  • persiljaa
  • öljyä
  • suolaa ja pippuria

Hienonna sipuli ja puolita herkkusienet. Kuullota niitä hetki öljyssä kattilassa. Lisää joukkoon kerma sekä kanaliemi ja anna kiehua muutama minuutti. Leikkaa lohi ohuiksi nauhoiksi ja hienonna persilja. Lisää edelliset kattilaan ja vedä kattila pois liedeltä. Tarkista maku. Kiehauta pasta suolalla maustetussa vedessä, valuta ja sekoita kastikkeeseen.

Kurkku-omenasalaatti (4 annosta)

  • 1 kurkku
  • 1 omena
  • 1 pieni punasipuli
  • 3-5 rkl väkiviina etikkaa
  • 2 rkl sokeria
  • ½ dl vettä
  • suolaa ja pippuria

Kuutioi omena sekä kurkku ja hienonna sipuli. Mittaa kattilaan vesi, sokeri ja etikka, kiehauta ja kaada se kasvisten joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.

Resepti: Samuli Wirgentius/ Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat