22.1.2002 Bataattisosekeitto

800 g (1-2 kpl) bataattia
2 sipulia
pala inkivääriä
1 rkl öljyä
1 l vettä
1 kasvis- tai kanaliemikuutio tai 2-3 rkl fondia
suolaa, mustapippuria

lisäksi:

chiliä tai chilikastiketta
fetajuustokuutioita tai kookosmaitoa
paahdettuja leipäkuutioita
persiljaa
> Katso tästä Ihanan aamun ruokaosuus, osa 1

1. Kuori bataatit ja sipulit ja lohko ne ne.
2. Kuullota sipulit ja raastettu inkivääri. Lisää bataatti ja kullota vielä hetki.
3. Lisää vesi ja liemikuutio tai fondi ja keitä noin 20 min. Bataatti kypsyy nopeasti.
4. Soseuta keitto, lisää tarvittaessa nestettä ja mausta se. Ripottele pinnalle vähän persiljaa. Lisää chili keittoon tai tuo esim. tabasco- tms pullo pöytään, jolloin halukkaat voitat tulistuutta keittonsa mieleisekseen.
5. Leikkaa paahtoleipä kuutioiksi ja paahda pannulla. Tarjoa keiton kanssa paahdettuja leipä- ja fetajuustokuutioita tai lusikallinen kookosmaitoa /lautanen. Jos et saa kaupasta bataateja, voit valmistaa keiton porkkanasta.

- Toim. Kati Nappa

Lue myös:

    Uusimmat