Mainos

21 kuollut hyökkäyksessä Kashmirin osavaltioparlamenttiin

Ainakin 17 ihmistä on kuollut autopommin räjähdyksessä Kashmirin alueella Intiassa. Räjähdys sattui Jammun ja Kashmirin osavaltion parlamenttirakennuksen edessä Srinagarissa. Iskussa haavoittui lisäksi ainakin 50 ihmistä.

Poliisin mukaan kolme poliisiksi pukeutunutta terroristia poistui autosta juuri ennen räjähdystä ja hyökkäsi aseineen parlamenttirakennukseen. Tulitaistelu rakennuksessa jatkui vielä pari tuntia räjähdyksen jälkeen. Hyökkääjät heittivät myös käsikranaatteja. Neljä ihmistä on kuollut parlamenttirakennuksessa käydyissä tulitaisteluissa ja kolmisenkymmentä ihmistä on onnistuttu pelastamaan rakennuksesta. Kymmenet alueen muut rakennukset vaurioituivat myös pahoin.

Pakistanissa toimiva Jaish-e-Mohammed -ääriryhmä ilmoittautui paikalliselle uutistoimistolle iskun tekijäksi ja sanoi taistelijoidensa tunkeutuneen myös parlamenttiin.

Useat muslimisissien järjestöt käyvät sissisotaa Kashmirin alueen itsenäistymiseksi tai sen liittämiseksi Pakistaniin. Sissisota ja terrori-iskut ovat vaatineet jo yli 30 000 ihmisten hengen vuonna 1989 alkaneessa kapinassa. Intia syyttää Pakistania muslimisissien auttamisesta ja aseistamisesta.

(MTV3-STT-AP-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.