21.7.2005 Naantali

(Jakso on uusinta, esitetty 10.6.2004)

Soppamies vierailee Naanatlissa, jossa järjestetään Thai-puutarhajuhlat.

(ohjeet kahdeksalle)

Thaimaalainen kanakeitto -tom ka gai

  • 2 limeä
  • 400 g broilerin filettä
  • 5 kaffirlime lehteä
  • 1 vihreä chili
  • 1 1/2 l kanalientä
  • 2 sitruunaruohoa
  • 1 l kookosmaitoa
  • 1/2 rkl thaimaalaista kalakastiketta (fish sauce)
  • 50 g inkivääriä
  • 1 puntti basilikaa
  • suolaa

Pilko kanat suikaleiksi ja marinoi limemehulla ja suolalla noin puoli tuntia. Kiehauta kanaliemi ja lisää pilkottu sitruunaruoho, kaffirlime, kanasuikaleet sekä raastettu inkivääri. Lisää kookosmaito sekä kalakastike ja keitä noin puoli tuntia kunnes keitto on tarpeeksi sakeaa. Koristele lopuksi basilikanlehdillä.

Nuudelisalaatti

  • 250 g riiisinuudeleita
  • 2 broccolia (parsakaalia)
  • 100 g minimaissia
  • 2 makeaa punaista paprikaa
  • 1 puntti kevätsipulia
  • 50 g inkivääriä
  • 2 kynttä valkosipulia
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • neljän limen mehu
  • 100 g retiisejä
  • yksi vihreä chili
  • suolaa

Liota nuudelit kuumassa vedessä sopivan kypsiksi ja jäähdytä tämän jälkeen jäävedessä. Lisää öljyä jolloin nuudelit eivät tartu toisiinsa kiinni. Ryöppää broccoli, minimaissi ja retiisi sopivan kypsiksi. Sekoita kaikki aineet keskenään. Valmista kastike seesamiöljystä, limemehusta, inkivääristä, valkosipulista ja chilistä, mausta suolalla.

Grillattua kokonaista siikaa

  • 8 kokonaista siikaa
  • 1/2 l soijaa
  • 1 rkl mustapippuria
  • kolmen limen mehu
  • 2 rkl seesaminsiemeniä
  • 1 rkl korianterin siemeniä
  • yksi punainen chili siemenet mukana

Tee siikojen pintaan viillot molemmin puolin kalaa, jolloin kypsyminen on nopeampaa ja mausteet imeytyvät paremmin. Sekoita erillisessä astiassa soija, limen mehu, korianterin siemenet, chili, murskattu mustapippuri ja seesaminsiemenet. Hiero mausteet kalojen pintaan ja anna maustua noin tunnin verran. Grillaa kalat vaikkapa halsterissa.

Lue myös:

    Uusimmat