21.5.2004 Grillattua kanaa ja yrttiryyditettyä perunaa sekä paprikaa

Grillattua kanaa

Grillatut broilerin rintaleikkeet (4 annosta)

  • 4 broilerin luullista rintaleikettä
  • 2 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 1 dl hienonnettua persiljaa
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • suolaa
  • valkopippuria

Sekoita hienonnettuun persiljaan hienonnetut valkosipulit, sitruunan mehu sekä raastettu kuori, oliiviöljy, inkivääri, suola ja pippuri. Hiero mausteseos rintaleikkeiden pintaan ja kääri jokainen yksitellen tiukkaan kelmuun. Anna marinoitua jääkaapissa yön yli. Paista kypsiksi pallogrillissä tai uunissa 210 asteessa noin 30 minuuttia. Lisää pintaan hieman suolaa ja anna vetäytyä hetki. Tarjoile.

Yrttiryyditettyä perunaa ja paprikaa (4 annosta)

  • 10 perunaa
  • 3 paprikaa
  • 1 sipuli
  • rosmariinia
  • mustapippuria
  • suolaa
  • oliiviöljyä
  • koristeeksi persiljaa

Pese perunat ja lohko kuorineen, ryöppää nopeasti (n. 4 min.) kiehuvassa vedessä. Leikkaa paprikat ja sipuli reiluiksi lohkoiksi. Kaada uunipellille tai laakeaan vuokaan oliiviöljyä, pyörittele perunat, sipuli ja paprikat öljyssä, mausta rosmariinilla, mustapippurilla ja suolalla. Paista uunissa ylälämmöllä 210°C n. 30 minuuttia välillä käännellen.

Resepti: Jyrki Sukula/ Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat