21.11. Hirvipyörykät ja juuresrösti

Hirvipyörykät

  • 400 g hirvenjauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 1-2 dl pakastesieniä
  • 1 dl kermaa
  • 2 viipaletta mausteista limppua tai sekaleipää
  • 2 tl suolaa
  • maustepippuria
  • 5 katajanmarjaa hienonnettuna
  • tilkka öljyä

Hienonna sipuli sekä sulaneet sienet ja kuullota ne pannulla öljytilkassa. Leikkaa leivästä reunat pois ja murenna sisus kerman joukkoon turpoamaan n. 15 minuutin ajaksi. Sekoita liha, jäähtynyt sieni-sipuliseos sekä turvonnut leipä keskenään ja mausta taikina hyvin katajanmarjalla, suolalla ja maustepippurilla. Anna taikinan levätä jääkaapissa vähintään puolen tunnin ajan, ja pyöritä taikina sitten pulliksi. Paista pullat kypsiksi voissa paistinpannulla tai 200 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.

Juuresrösti

  • 3 perunaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 sipuli
  • 1 punajuuri
  • 1 palsternakkaa
  • 1 kananmuna
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 2 tl suolaa
  • valkopippuria

Raasta kaikki juurekset kulhoon ja ripottele suola joukkoon. Anna suolan imeytyä juureksiin muutaman minuutin ajan ja purista suurin neste pois raasteesta. Lisää joukkoon jauhot, muna sekä mausteet ja sekoita hyvin. Paista pannulla rapeita pieniä kakkuja voinokareen kera.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat