Mainos

2014 parhaat levyt bloggaajan valitsemina

MTV:n toimittaja, tuottaja ja musiikkibloggaaja Sami Ruokangas valitsi vuoden 2014 parhaat levyt ja keikat. Mukana on rockia, soulia, kantria, jazzia, hard rockia, heviä, bluesia ja viihdettä. 

Uusien julkaisujen osalta vuosi oli hyvä, sillä Ruokankaan listalla on peräti 33 albumia eri tyylilajeista. Listalta löytyviä artisteja ovat mm. Mary J. Blige, AC/DC, Tony Bennett & Lady Gaga, Manic Street Preachers, Judas Priest ja The Black Keys.

-          Listalle mahtuneiden levyjen lisäksi tänä vuonna ilmestyi lisäksi mm. hyviä tribuuttilevyjä edesmenneille artisteille. Noista tulevat ensimmäisinä mieleen kunnianosoitukset J.J. Calelle ja Ronnie James Diolle. Heitä versioivat onnistuneesti mm. Eric Clapton ja Metallica. Gov´t Mule julkaisi kelpo levyllisen Pink Floydin biisejä.

-          Ehkä listani ”sekalaisuus” kuvastaa aikamme musiikinlajien ja meidän nykyihmisten makujen pirstaleisuutta. Toisaalta monella meistä on aina ollut laaja ja monipuolinen maku. Joka tapauksessa hyvää, sielukasta ja juurevaa musiikkia julkaistiin paljon vuonna 2014, Ruokangas sanoo.

Keikkoja Sami valitsi 25. Kuten hänen bloginsa nimikin kertoo, hän näki ne eri puolilla maailmaa.

Vuoden paras biisi

-          Vuoden paras biisi on tietenkin yli seitsemänkymppisen sovittajanero Manfred Mannin kappale Footprints (En Aranjuez Con Tu Amor). Siinä jazzlaulaja Victoria Tolstoy kohtaa klassikkosävelmän ja räppäävän (!!!) näyttelijä/legenda/laulaja/lauluntekijä Kris Kristoffersonin. Huikeaa tunnelmaa hämärän rajamailta!

Sami Ruokangas on toiminut seitsemän vuotta maailman vanhimman yhtäjaksoisesti ilmestyneen blueslehden, Blues Newsin päätoimittajana. MTV Uutisissa hän on työskennellyt vuodesta 1998. Tällä hetkellä Sami keikkailee toimittajantyönsä ohella DJ:nä ja soittaa punkbluesbändissä Maunulan jehovat.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.