2010 - MTV3:n lukiovertailu: SYK on taas ykkönen

Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu SYK on jälleen vuosittaisen MTV3:n lukiovertailun ykkönen. SYK sai kevään 2010 ylioppilasarvosanojen perusteella lukiovertailussa 35,6 puoltoääntä.

- Tämä on erinomainen uutinen. Tulee mieleen sanonta 'Työ tekijäänsä kiittää'. Yhteisöllisyys ja oppilaiden pitkä työskentely opettajien kanssa näköjään tuottaa hedelmää, arvioi SYK:n rehtori Jukka Tanska.

SYK on ollut listan kärjessä myös aiempina vuosina. Tanska on työskennellyt lukion rehtorina lukuvuoden 2009-2010 ajan.

- Tämä on yhtenäinen koulujatkumo: meillä on kymmenvuotinen peruskoulun ja lukion yhdistelmä. Nuoret myös selvästi kokevat, että tämä on heidänlaisensa koulu. Opettajat ovat sitoutuneita ja innostuneita etsimään syvyyttä opintoihin yhdessä opiskelijoiden kanssa. Se on hyvä yhdistelmä, Tanska toteaa.

Kakkoseksi kiilasi yllättäen Utsjoen pikkuruinen saamelaislukio 34,8 puoltoäänellä. Lukiosta kirjoituksiin osallistui neljä ylioppilasta.

- Tämä on kerta kaikkiaan hieno asia tälle meidän pienen pienelle, Suomen pohjoisimmalle lukiolle, kommentoi lukion rehtori Arja Alaraudanjoki.

Hänen mukaansa hyvään sijoitukseen vaikutti erityisesti se, että lukiossa opetusryhmät ovat pieniä, vain muutaman oppilaan kokoisia.

- Meillä on pieni lukio ja pätevä opettajakunta. Pienissä oppilasryhmissä opetus on melkein yksilöllistä, Alaraudanjoki toteaa.

Viime vuoden kakkonen, helsinkiläinen Ressun lukio putosi tänä vuonna kolmanneksi.

Tässä on lukioiden kärki:

1. Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu 35,6

2. Utsjoen saamelaislukio 34,8*

3. Ressun lukio 34,2

4. Helsingin normaalilyseo 32,8

5. Helsingin yliopiston Viikin normaalikoulu 32,6

6. Etelä-Tapiolan lukio 31,4

7. Helsingin ranskalais-suomalainen koulu 31,3

8. Puolangan lukio 31,2*

9. Ilomantsin lukio 31,1

10. Tampereen klassillinen lukio 31,0

Listaan on merkitty tähdellä alle kymmenen oppilaan lukiot.

MTV3 on tehnyt lukiovertailuja 2002-2005 sekä nyt 2008-2010. Suomessa on nelisenkymmentä lukiota, jotka ovat vuodesta toiseen kärkipäässä.

  • Katso kaikkien lukioiden tulokset:
  • MTV:n lukiovertailu 2010

Katso Salla Vuorikosken juttu

Lue myös:

    Uusimmat