Mainos

200 pelastettu Indonesian laivaturmassa

Indonesian liikenneministerin mukaan laivaturman jäljiltä pelastetut ihmiset ovat olleet hyväkuntoisia. Pelastustöitä jatketaan jälleen huomenna aamulla.

Kalastajat ja pelastusalukset ovat löytäneet hengissä noin 200 ihmistä Jaavanmerellä, missä indonesialainen matkustaja-alus upposi perjantaina. Aluksessa oli tiettävästi yli 600 ihmistä.

Huono sää haittaa etsintöjä, mutta helikoptereista on nähty ainakin kolme pelastuslauttaa, joissa on 30-40 ihmistä.

- Olemme määränneet pelastusalukset hakemaan heidät, kertoo Indonesian liikenneministeri Hatta Radjasa.

Radjasan mukaan jo aiemmin on pelastettu 157 ihmistä. Pelastetut ovat ministerin mukaan olleet hyvässä kunnossa. Merialueella on nähty myös muita pelastusveneitä, ja useimmilla aluksesta selvinneillä oli tiettävästi pelastusliivit. Indonesian vesillä meren lämpötila on yleensä 22-29 celsiusastetta.

Indonesian laivaston edustaja Yan Simamora sanoo, että etsinnät on keskeytetty yön lähetessä ja että niitä jatketaan aamulla. Etsintöihin osallistuu kuusi sota-alusta ja poliisihelikoptereita kalastusalusten lisäksi.

Matkustaja-alus Senopani Nusantara upposi perjantai-iltana Suomen aikaa matkallaan Borneon saarelta Jaavalle. Indonesian viranomaisten mukaan syy onnettomuuteen oli alustavien selvitysten mukaan huono sää.

Aluksessa oli 545 matkustajaa ja 57 miehistön jäsentä, kertoo Indonesian liikenneturvallisuuskomission johtaja Setio Rahardjo. Alus oli rekisteröity kuljettamaan 850 ihmistä. Rahardjon mukaan ei ole syytä uskoa, että turma olisi aiheutunut törmäyksestä toiseen alukseen tai huolimattomuudesta.

Matkustajalautat ovat elintärkeitä Indonesiassa, johon kuuluu 17 000 saarta. Aluksissa on usein enemmän matkustajia kuin määräykset sallivat, ja onnettomuudet ovat yleisiä.

Vuonna 2000 lähes 500 ihmistä kuoli, kun uskonnollisia väkivaltaisuuksia paenneiden kristittyjen alus upposi Malukusaarten lähellä. Vuonna 2001 sai surmansa 350 ihmistä, kun irakilaisia ja afganistanilaisia pakolaisia kuljettanut alus upposi matkalla Jaavasta Australiaan.

(MTV3-STT-AP-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.