20-vuotias maalivahti joutui valtaisan someraivon kohteeksi – "Todella paljon vihaa"

Birmingham Cityn maalivahti Hannah Hampton sai tietää 90 minuuttia ennen joukkueen ottelun alkua, että häntä ei valittu mukaan Iso-Britannian olympiajoukkueeseen. Hän sai ottelun jälkeen törkeää palautetta sosiaalisessa mediassa suorituksestaan.

Tieto vaikutti Hamptonin pelaamiseen ja tuloksena oli 0-4 murskatappio Tinja-Riikka Korpelan edustamalle Evertonille. Päävalmentaja Carla Ward yritti lämmittelyssä piristää maalivahtia ja kutsui myöhemmin jalkapalloliiton viestintää kohtuuttomaksi.

Kyyneleihin ottelun jälkeen romahtanut Hampton kertoi The Athleticin haastattelussa, mitä on joutunut kestämään tapahtuneen jälkeen.

– Sain ottelun jälkeen aikaa ajatella. Minulla ei ole mitään ongelmaa siinä, että en ole joukkueessa. Se kuuluu urheiluun. Yritän päästä yli siitä ja olla mukana seuraavassa joukkueeessa, Hampton kertoi.

– Olen joutunut ottamaan vastaan niin paljon vihaa sosiaalisessa mediassa. Siinä on ongelma. En usko, että ihmiset ymmärtävät olevani ihminen. En ole pelkkä pelaaja, Hampton jatkoi.

Hampton sai The Athleticin mukaan paljon tukea kannattajilta, mutta myös törkeitä kommentteja siitä, että hän olisi heikko tai jos kyse olisi ollut miesmaalivahdista, niin tämä ei olisi itkenyt ohi suun menneen maajoukkuevalinnan takia.

– Sosiaalinen media on ongelma. Paljon vihaa. Todella paljon vihaa. Olen oppinut kestämään sitä. En ole nyt käyttänyt puhelintani melkein viiteen viikkoon, 20-vuotias maalivahti totesi.

Iso-Britannian jalkapalloliitto on pyytänyt jälkikäteen tapahtunutta anteeksi ja todennut että ajankohta oli huono.

Lue myös:

    Uusimmat