Mainos

20 astetta hyydyttää pk-seudun busseja

Kova pakkanen puraisi tänään rajusti pääkaupunkiseudun bussiliikennettä. Peruttuja vuoroja oli satoja, Helsingin seudun liikenteestä (HSL) kerrottiin.

Ajamatta jääneiden vuorojen määrä oli osapuilleen kymmenkertainen tavalliseen talvipäivään verrattuna.

Ongelmat alkavat, kun yöpakkanen laskee alle 20 asteeseen, selvittää HSL:n hankintapäällikkö Kimmo Sinisalo.

Peruutuksia tulee eniten juuri maanantaina, kun monet autot ovat seisoneet ulkona viikonlopun. Vaikka auto hörähtäisikin käyntiin, pakkanen on saattanut halvaannuttaa esimerkiksi ovet.

Sinisalon mukaan eri automalleilla on omat heikot puolensa. Maakaasun vaikutuksesta polttoaineena on huhuttu, mutta Sinisalo ei halua vahvistaa tätä.

Taloudellista patenttiratkaisua bussien lähtövalmiuteen ei ole.

Pääkaupunkiseudulla ajetaan päivässä yli 200 00 vuoroa, joten peruutukset siitä olivat maanantainakin parin prosentin luokkaa.

Helsingin metrokin yskähteli aamupäivällä jäätyneiden ovien vuoksi. Odotusta tuli pahimmillaan vartin verran.

Rautateillä yksittäisiä myöhästymisiä

Kaukojunaliikenne myöhästeli tänään muun muassa pakkasen aiheuttamien ongelmien vuoksi. Myöhästymiset olivat kuitenkin yksittäisiä.

VR:ltä kerrottiin, että syynä on joissakin tapauksissa ollut pakkasen vuoksi pidennetty junan ajoon valmisteluaika, joissakin tapauksissa taas vaunu- tai veturirikko.

Pari junaa jäi aikataulustaan tunnin, pari vielä enemmän. Joitakin peruutuksia myös koettiin. Esimerkiksi pikajunaa Imatralta Helsinkiin ei päivällä ajettu. Pendolinoja vaihdettiin bussien kumipyöriin Pieksämäen ja Kuopion välillä.

Pääkaupunkiseudun lähijunaliikenne sujui normaalisti.

Tiistaiaamulle on peruttu kello 6.42:n taajamajuna Vilppulasta Tampereelle. Matkustajille järjestetään korvaava linja-autokuljetus.

Aurinkoinen, kireän pakkasen korkeapaine jatkuu lähipäivinä. Pääkaupunkiseudulla bussiliikenne on yhä uhan alla, sillä yöpakkaset liikkuvat 20 asteen tietämissä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.