20.6. Kesäkurpitsa

Tsukkini-pekonipaistos

  • 1 iso tsukkini eli kesäkurpitsa
  • 150 g pekonia
  • 1 paprika
  • 4 uutta sipulia
  • 4 tomaattia
  • 6 valkosipulinkynttä
  • timjamia
  • mustapippuria
  • suolaa
  • sinihomejuustoa kuorruttamiseen

Leikkaa ensin tsukkini parin sentin kuutioiksi ja ripottele niiden päälle suolaa. Suola alkaa imeä itseensä nestettä ja maustaa samalla kuutioita. Kuutioi tai suikaloi sitten pekoni ja käristä sitä erillisellä pannulla tai grillin parilatasolla. Lisää tsukkinit ja hetken kuluttua loput, paloitellut kasvikset. Mausta seos viipaloidulla valkosipulilla, timjamin lehdillä ja mustapippurilla. Lusikoi paistosta sitten annosvuokiin tai jätä pannuun ja ripottele pinnalle reilusti raastettua sinihomejuustoa. Varmista, että astia kestää riittävästi lämpöä ja aseta se kuortumaan grillikuvun alle, lämmön ollessa täydellä teholla. Syö sellaisenaan, leivän tai pastan kanssa.

Tofulla täytettyä tsukkinia

  • 2 tsukkinia
  • 1 rs tofua (ei kiinteää)
  • 5 aurinkokuivattua tomaattia
  • basilikaa
  • suolaa
  • öljyä
  • 1 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 dl chiliketsuppia
  • riisi-kauraa

Leikkaa tsukkinit noin viiden sentin paloiksi ja koverra omenaporalla tai kuorimaveitsellä siemenkota pois läpi koko palan. Ripottele sitten suolaa maustamaan ja pehmittämään palasia ja tee täyte ja kastike.

Leikkaa aurinkokuivatut tomaatit ja basilika aivan pieneksi hakkeeksi ja sekoita tofun joukkoon tahnaksi. Jos tofu on kiinteää, leikkaa myös se kuutioiksi ja sido tahnamaiseksi tilkalla jogurttia. Täytä tsukkininpätkät tofumassalla, öljyä kevyesti ja grillaa ne kaikilta pinnoiltaan.

Sekoita jogurtti ja chiliketsuppi sileäksi kastikkeeksi pienennetyn tsukkinin sisäosan kanssa. Tarjoa lisäkkeeksi keitettyä riisi-kauraa. Voit myös keittää riisi-kauran ennalta ja lämmittää sen paistamalla grillitasolla.

Reseptit: Sami Garam
Kuvat: Tanja Kallio

Lue myös:

    Uusimmat