20.2. Juustoinen borssikeitto ja pikalaskiaispullat

Juustoinen borssikeitto

  • 4 punajuurta
  • neljännes valkokaalia
  • 2 pientä sipulia
  • 2 porkkanaa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 l vettä tai kasvislientä
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 4 laakerinlehteä
  • 1 tl rakuunaa
  • 1-2 rkl hunajaa
  • suolaa
  • kokonaisia pippureita
  • 100 g valkosipulituorejuustoa

Kuori punajuuret, sipulit sekä porkkanat ja suikaloi ne. Suikaloi myös kaali. Kuullota suikaleita isossa kattilassa voin kera kunnes ne hieman pehmenevät. Lisää neste sekä kaikki mausteet ja anna kiehua miedolla lämmöllä 25-35 minuuttia. Lisää joukkoon valkosipulituorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Koriste valmis keitto tuoreilla yrteillä ja lusikoi smetana päälle.

Pikalaskiaispullat

  • valmiita pikkupullia
  • 250 g maitorahkaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl lemon curd -sitruunatahnaa

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita rahkan joukkoon sokeri. Yhdistä kermavaahto rahkaan. Halkaise pullat. Levitä pullien väliin lemon curdia ja lusikoi päälle rahka-kermavaahtoa. Nosta hattu pullan päälle ja nautiskele!

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat