20.2 Gulassikeitto ja chilismetanaa

Gulassikeitto

  • 400 g porsaanlihasuikaleita
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 rkl voita tai öljyä
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • n. 1 l lihalientä
  • 1 prk säilöttyjä tomaatteja
  • 4 perunaa
  • 2 paprikaa
  • tilkka punaviinietikkaa
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 1 laakerinlehti
  • suolaa
  • mustapippuria

Kuori ja kuutioi perunat. Suikaloi paprika ja sipuli sekä hienonna valkosipulin kynnet. Lämmitä voi kattilassa ja lisää lihasuikaleet. Paista hetki ja lisää sipulit, paprikat, paprikajauhe sekä tomaattipyree. Kuullota hetki ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää lihaliemi, säilyketomaatit ja laakerinlehti. Anna poreilla noin 20 minuuttia. Lisää sitten kuutioidut perunat ja punaviinietikka. Hauduta vielä n. 20 minuuttia. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.

Chilismetana

  • 2 dl smetanaa
  • 2 rkl chilikastiketta
  • 1 tl paprikajauhetta

Vispaa smetanaa hetki, jotta se vaahtoutuu kevyesti, lisää mausteet ja sekoita. Lusikoi chilismetanaa keiton päälle ja tarjoile.

Resepti: Henri Alén

Lue myös:

    Uusimmat