Mainos

20 000 järjestöedustajaa ilmastokokoukseen - vain 90 mahtuu sisään

Tilanpuute Kööpenhaminan ilmastoneuvottelujen kokouspaikalla on saanut murskakritiikkiä osallistujilta. Bella Center -kokouskeskuksen ulkopuolelle on päivittäin muodostunut satoja metriä pitkiä jonoja, joissa ihmiset ovat seisseet tuntikausia.

MTV.n uutisten toimittaja Anne Sjöholm on seurannut Kööpenhaminassa tyrmistyneenä huonosti hoidettuja järjestelyjä. Sjöholmin mukaan ongelmana on se, että kokoukseen on ilmoittautunut 45 000 ihmistä ja kokousrakennukseen mahtuu vain kolmasosa siitä.

- Kokousjärjestelijät ryhtyvät rajoittamaan tästä päivästä eteenpäin kansalaisjärjestöjen edustajien sisäänpääsyä, kertoo Sjöholm.

Kansalaisjärjestön edustajia on tullut Kööpenhaminaan yhteensä 20 000, joista päätöspäivänä aiotaan päästää sisään vain noin 90 ihmistä.

- Se on tosi sääli etenkin niille ihmisille, jotka ovat saapuneet tänne paikalle toiselta puolelta maapalloa. Vähän täällä pelätään, että toivottavasti turhautuminen näihin kokousjärjestelyihin ei purkautuisi ikävinä mielenosoituksina kokouspaikan ulkopuolella, Sjöholm toteaa.

Anne Sjöholm pitää itseään onnekkaana, sillä hän joutui seisomaan jonossa vain reilun tunnin.

- Sen sijaan jonossa takanani seisonut MTV3:n ympäristötoimittaja Päivi Mäki-Petäjä joutui odottamaan sisäänpääsyä kaksi tuntia. Tämä johtui siitä, että ovet pistettiin välillä kiinni ja hän jäi väärälle puolelle. Kyllähän me siellä pärjäämme, mutta kun jonossa paleli kokousedustajia ja kansalaisjärjestöjen edustajia lämpimämmistä maista vähän huonommilla varusteilla, niin eihän siitä meinannut mitään tulla, ihmiset olivat todella jäässä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.