2.3. Pekonipossua ja linssi-kaprishöystöä

Pekonipossu

  • 1-2 kpl (n. 800 g) kokonaista porsaan sisäfileetä
  • tilkka ruokaöljyä
  • mustapippuria
  • suolaa
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 pkt pekonia

Puhdista fileet kalvottomiksi ja hiero niiden pintaan ruokaöljyä. Paista fileisiin kauttaaltaan kaunis väri kuumalla pannulla. Mausta fileet kevyesti suolalla sekä mustapippurilla. Valuta päälle hunajaa. Kääri fileiden ympärille pekoniviipaleet. Nosta ne uunivuokaan linssikaprishöystön päälle ja kypsennä 200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Tarjoile raikkaan salaatin kanssa.

Linssi-kaprishöystö

  • 3 dl vihreitä linssejä
  • kasvislientä
  • nokare voita
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 3 rkl pieniä kapriksia
  • suolaa
  • 1 tl meiramia

Valmista linssit pakkauksen ohjeen mukaan niin, että keität ne kypsiksi kasvisliemessä. Sulata voi pannulla ja kuullota hienonnettu sipuli pehmeäksi. Lisää linssit, kaprikset ja meirami sekä ripaus suolaa. Kääntele hetki ja kaada seos uunivuokaan. Kypsennä possun sisäfileet linssi-kaprishöystön päällä 200 asteisessa uunissa.

Reseptit: Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat