2.2 Runebergintortut

Runebergintortut

  • 1,5 dl fariinisokeria
  • 150 g pehmeää voita
  • 2 munaa
  • 1 dl jauhettuja manteleita
  • 1 dl piparimuruja
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • kostutukseen:
  • 1 dl vettä
  • 1 dl punssia
  • koristeluun:
  • 1,5 dl vadelmahilloa
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 rkl sitruunamehua tai vettä

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen koko ajan seosta vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Jaa taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin vuokiin. Kypsennä 200 asteisessa uunissa n.15 minuuttia.

Anna torttujen jäähtyä ennen kuin kumoat ne vuoista. Kostuta tortut vesi-punssiseoksella. Tee vadelmahillosta tortun päälle hillosilmä. Sekoita tomusokerista ja sitruunamehusta kuorrute. Pursota kuorrutetta hillosilmän ympärille.

Reseptit: Alex Nurmi /Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat