Mainos

2.2 Runebergintortut

Runebergintortut

  • 1,5 dl fariinisokeria
  • 150 g pehmeää voita
  • 2 munaa
  • 1 dl jauhettuja manteleita
  • 1 dl piparimuruja
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • kostutukseen:
  • 1 dl vettä
  • 1 dl punssia
  • koristeluun:
  • 1,5 dl vadelmahilloa
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 rkl sitruunamehua tai vettä

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen koko ajan seosta vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Jaa taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin vuokiin. Kypsennä 200 asteisessa uunissa n.15 minuuttia.

Anna torttujen jäähtyä ennen kuin kumoat ne vuoista. Kostuta tortut vesi-punssiseoksella. Tee vadelmahillosta tortun päälle hillosilmä. Sekoita tomusokerista ja sitruunamehusta kuorrute. Pursota kuorrutetta hillosilmän ympärille.

Reseptit: Alex Nurmi /Ruokala

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.