2.12. Munakoisovuoka melanzane ja tomaattikastike

Munakoisovuoka melanzane ja tomaattikastike

  • 2 keskikokoista munakoisoa
  • 1-2 dl vehnäjauhoja
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 pieni sipuli
  • 2 kpl mozzarellaa (2 isoa palloa)
  • 50 g parmesaanijuustoraastetta
  • 2 prk tomaattimurskaa
  • 1 dl vettä
  • oliiviöljyä
  • 1 rkl oreganoa
  • suolaa
  • mustapippuria

Leikkaa munakoisot pitkittäin noin 1 cm paksuisiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet talouspaperin tai leivinliinan päälle ja ripottele niiden pinnalle hieman suolaa. Anna niiden itkettyä puolisen tuntia ja kuivaa pinta sitten kevyesti paperilla painellen. Pyöräytä viipaleet vehnäjauhoissa ja paista ne pannulla oliiviöljyssä kullanruskeiksi.

Hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä kattilassa tilkassa öljyä. Lisää tomaattimurska ja vesi. Anna hautua noin 30 minuuttia ja mausta suolalla, pippurilla ja oreganolla.

Leikka mozzarellat ohuiksi viipaleiksi.

Kokoa ruoka uunivuokaan. Kaada pohjalle ensin hieman tomaattikastiketta, lado päälle munakoisoviipaleita ja sitten mozzarellaa. Ripottele väliin parmesaaniraastetta. Tee sama uudestaan kunnes vuoka on täynnä.

Säästä loppu tomaattikastike tarjoilua varten. Päällimmäinen kerros tulee olla munakoisoa, jonka päälle ripottele loput parmesaaniraasteet.

Paista 180 asteisessa uunissa noin 45-60 minuuttia. Anna hieman jäähtyä ja tarjoile rucolasalaatin ja tomaattikastikkeen kera.

Reseptit: Henri Alén /Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat