2.11. Pistaasi-voissa paistetut etanat ja kotijuusto

Etenat

  • 0,5 dl kuorittuja pistaaseja
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 100 g voita
  • 0,5 dl silputtua persiljaa
  • 1 tl Maldon-suolaa
  • 250 g etanoita säilykepurkista
  • tarjolle tuoretta patonkia

Paahda pistaasit pannulla ja jäähdytä hetki. Laitta yleiskoneeseen pehmeä voi, valkosipulit, paahdetut pistaasit, suola sekä persilja. Sekoita tahnaksi. Laita juuri ennen esille laittoa maustevoi pannulle ja kuumenna etanat siinä. Tarjoile tuoreen patongin kanssa.

Kotijuusto

  • 0,5 l kirnupiimää
  • 2 kananmunaa
  • 1, 25 l maitoa
  • 2,5 dl kahvikermaa
  • 2 rkl etikkaa
  • 2 tl suolaa

Sekoita piimä, kananmunat ja suola. Lämmitä maito ja kerma kiehumispisteeseen, lisää piimäseos ja etikka. Anna kiehahtaa ja laske sen jälkeen lämpöä heti. Pidä seos kuumana mutta älä keitä n. 15 min. ajan. Nostele hera siivilään joka on vuorattu kostealla harsoliinalla, ja anna valua kylmässä. Leikkaa kovettunut juusto n. tunnin päästä ja tarjoile juuri paistettujen etanoiden kanssa. Juusto paranee mitä kauemmin se saa olla kylmässä!

Reseptit: Alex ja Antti Tuisku

Lue myös:

    Uusimmat