2.11. Appelsiini-marenkikakku

Mantelimarenkipohjat

  • 8 valkuaista
  • 2,75 dl sokeria
  • 6 dl mantelijauhoja

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen joukkoon. Lisää mantelijauho sekaan kevyesti nostellen.

Piirrä leivinpaperille kolme ympyrää joiden halkaisija on n. 20 cm.

Pursota taikina 1cm:n paksuisiksi levyiksi ympyröiden sisään. Voit myös peittää irtopohjavuoan pohjan leivinpaperilla ja pursottaa massan vuokaan. Paista 180 asteisessa uunissa n. 20 min, kunnes pohjat ovat kauniin kullanruskeita.

Appelsiinipatisseeri

  • 300 g (3 dl) appelsiinimehua
  • 2 appelsiinin raastettu kuori
  • 120 g keltuaisia
  • 100 g sokeria
  • 20 g vehnäjauhot
  • 20 g maizenaa
  • 2 liivatetta
  • 1 dl kermaa (vatkataan vaahdoksi)

Sekoita  mehu, raastettu kuori ja sokeri kattilassa ja kiehauta.

Sekoita keltuaiset, vehnäjauhot ja maizena tasaiseksi massaksi. Ota mehua pienellä kauhalla ja kaada keltuaisseokseen, sekoita ohuemmaksi ja kaada tämä seos lopun mehun joukkoon kattilaan. Sekoita erittäin hyvin vispilällä koko ajan.

Kun seos alkaa kiehua kunnolla, keitä 4 minuutin ajan koko ajan kunnolla sekoittaen. Seos palaa helposti pohjaan! Nosta kattila liedeltä ja kumoa seos laakeaan astiaan. Peitä pinta heti kelmulla (taputtele kelmu kreemin pintaan!). Jäähdytä.

Kun alat koota kakkua laita liivatteet jääkylmään veteen likoamaan (tarvitsevat n. 10 min. liotakseen). Sekoita vähän notkistettua kreemiä liivatteeseen, ja sitten tämä kreemiin. Lopuksi kääntele joukkoon  kermavaahto.

Pursota marenkipohjalle kreemiä ja asettele siihen mansikat ja/ tai appelsiinifileet.

Laita seuraava marenki päälle ja toista sama kuin ensimmäisen kerroksen kanssa. Pinnalle pursota nokare kreemiä, ripottele tomusokeria ja asettele marjoja ja appelsiinin lohkoja koristeeksi.

Resepti: Sami Granroth, Kakkugalleria

Lue myös:

    Uusimmat