1995 kulta-Leijonat kehiin – vastassa Foppa, Sundin ja muut Ruotsin tähdet?

Karjala-turnauksen yhteydessä pelataan huippumielenkiintoinen hyväntekeväisyysottelu. Siinä Suomen vuoden 1995 maailmanmestarijoukkue nokittelee jäällä Ruotsin entisten supertähtien kanssa. Tupu, Hupu ja Lupu ovat mukana.

Ottelu pelataan perjantaina 7. marraskuuta Hartwall areenalla ja sen pelaajalista on vaikuttavaa luettavaa. Muun muassa Saku Koivu lentää Kaliforniasta mukaan peliin ja Suomi saa kasaan koko legendaarisen Tupu-Hupu-Lupu –ketjun. Siinä pelasivat Koivu, Jere Lehtinen ja Ville Peltonen.
 
– Hieno peli on tulossa ja kiva tulla mukaan, Koivu sanoo MTV Sportille.

– Hyvältä näyttää. Vuoden 1995 kultajoukkue on aika pitkälle kasassa, vain yksi maalivahti on tällä tietoa estynyt tulemaan, Suomen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola kertoo MTV Sportille.

Suomen ensimmäisestä kultajoukkueesta Petteri Nummelin jatkaa yhä uraansa TPS:n paidassa. Antti Törmänen valmentaa HIFK:ta ja Raimo Summanen KHL:n Omskia. Heidän osallistumisensa peliin määrittyy seurajoukkuevelvollisuuksien mukaan.

Vahvat ruotsalaiset

Myös Ruotsin joukkueen nimilista tulee olemaan kova. Tämän hetken tiedon mukaan Helsinkiin saapuu legendaarinen suomentappaja, olympiavoittaja ja maailmanmestari Mats Sundin.

Aikansa maailman paras sentteri ja kahden Stanley Cupin voittaja Peter Forsberg lienee myös mukana, samoin Detroitin pitkäaikainen kippari Nicklas Lidström. Myös Toronton pakkilegenda Börje Salming saapunee Suomeen.
 
Suomen joukkueessa vuoden 1995 kultaisena keväänä esiintyivät muun muassa Raimo Helminen, Erik Hämäläinen, Esa Keskinen, Sami Kapanen ja Juha Ylönen.

Ottelun tuotto menee hyväntekeväisyyteen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja