Mainos

19 loukkaantui bussiturmassa Vantaalla

Loukkaantuneiden vammat eivät tiettävästi ole erityisen vakavia. Onnettomuuden syytä tutkitaan.

Poliisi selvittelee Vantaan bussionnettomuuden syytä. Ylikonstaapeli Juha Sipilä Vantaan poliisista arvioi, että bussin teknisen vian tutkinta vie ainakin viikonlopun ajan.

Kuljettaja on puhallutettu, ja hän puhalsi nolla promillea. Sipilän mukaan mahdolliset lääkeaineet tai huumeet selvitetään kuljettajan verestä, mutta kuljettajan ei näillä tietoa epäillä olleen huumaavien aineiden vaikutuksen alainen.

Onnettomuus sattui Hämeenlinnanväylällä parisataa metriä Martinlaakson liittymästä Helsinkiin päin. Turmassa loukkaantuivat kaikki bussissa olleet 19 matkustajaa. Vain kuljettaja selviytyi turmasta ilman näkyviä vammoja. Päivystävä palomestari Arto Latvala Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselta kertoo, että matkustajat olivat keski-ikäisiä ja sitä vanhempia. Bussissa ei tiettävästi ollut lapsia.

Tilausajon bussi oli kaatunut oikealle kyljelleen ojaan, ja sen oikeanpuoleiset ikkunat ja tuulilasi olivat särkyneet palasiksi. Linja-auton sisällä oli hujan hajan matkustajien pieniä tavaroita: pelikortteja ja aurinkolaseja. Bussi oli matkalla Riihimäeltä Helsinkiin.

Paikalla ei ollut näkyviä jarrutusjälkiä. Vain pientareen nurmeen ilmestyneet autonjäljet paljastivat bussin reitin valtatieltä ojaan.

Onnettomuudessa loukkaantuneista kymmenen sai kiireellistä hoitoa vaativia vammoja. Yhdeksän loukkaantuneista käveli bussista omin jaloin, mutta heidätkin kaikki vietiin hoitoon. Kukaan ei loukkaantunut erittäin vakavasti. Yleisimmät vammat olivat ruhjeita ja murtumia. Matkustajia on viety hoitoon Peijas-Rekolan sairaalaan, Helsingin Meilahteen, Töölön sairaalaan sekä Hyvinkään sairaalaan.

Onnettomuuspaikalla oli neljä pelastuslaitoksen yksikköä, kymmenen sairaankuljetuksen yksikköä ja Medi-Heli.

Onnettomuus tapahtui noin kello 15.40, kun Miodex Oy:n tilausajobussi suistui ojaan. Se oli matkalla Riihimäeltä Helsingin suuntaan.

Bussissa oli riihimäkeläisen Sakon tehtaan henkilökuntaa, joka oli matkalla Riihimäeltä Helsinkiin. Ryhmän tarkoitus oli mennä Linnanmäelle teatteriin.

Liikenne Hämeenlinnanväylällä sujuu normaalisti.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.