19.9. Jauhelihapiirakka

  • 2 pkt voitaikinaa
  • Täyte:
  • 400g sika-nautajauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 2 rkl kapriksia
  • 2 rkl tummaa balsamicoa
  • suolaa ja mustapippuria
  • 2-3 tl kuivattua yrttimausteseosta esim. pitsamausteseos
  • Munamaito:
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl kermaa
  • 150 g voimakasta juustoraastetta
  • 2 tl paprikajauhetta

Painele sulanut taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Säästä yksi levy kanneksi päälle. Silppua sipulit ja kuullota ne jauhelihan kanssa pannulla. Lisää tomaattimurska, kaprikset ja mausteet. Anna kiehua 15-20 minuuttia. Valmista munamaito sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Yhdistä isossa kulhossa jauhelihaseos ja munamaito. Kaada täyte vuokaan. Tee lopusta voitaikinasta kansi piirakalle. Paista jauhelihapiirakkaa noin 40 minuuttia 175 asteisessa uunissa. Nosta se uunista ja anna levätä 1 h ennen tarjoilua. Tarjoile se raikkaan salaatin kanssa.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat