Mainos

19.8.2004 Puumala

Harri vieraili Katjan luona Puumalassa.

Mansikka-raparpericlafoutin ja limetti-sabayonvaahtoa

  • 500 g mansikoita
  • 200 g rapaperiä
  • 4 munaa
  • 2 keltuaista
  • 3 dl sokeria
  • 150 g voita
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl maitoa

Kuori raparperit ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Sekoita raparperien sekaan hieman sokeria ja anna marinoitua jääkaapissa noin tunnin. Sekoita keskenään munat ja sokeri. Lisää voisula ohuena nauhana. Sekoita massaan jauhot ja lopuksi maito. Lado vuokaan kerroksittain mansikat ja valutettu raparperi. Kaada päälle taikinaa ja kypsennä uunissa 200 asteessa noin 30 min.

Limetti-sabayon vaahto:

  • 4 keltuaista
  • 4 rkl sokeria
  • 5 rlk valkoviiniä
  • kahden limetin kuori ja puolikkaan mehu

Sekoita keskenään sokeri, keltuaiset ja valkoviini. Kypsennä vesihauteessa koko ajan sekoittaen. Mausta limetin kuorella ja vatkaa kylmäksi.

Liekitetyt pippuripihvit

  • naudan sisäfilettä noin 2,5 kg
  • punapippuria
  • mustapippuria
  • viherpippuria
  • valkopippuria
  • pieni purkki hunaja Dijon-sinappia
  • 4 dl kuohukermaa
  • 1/2 dl konjakkia
  • 1 dl oliviöljyä

Leikkaa fileen keskiosasta noin 200 gramman pihvejä. Sivele pihvien pintaan sinappia ja kasta pihvit rouhittuun pippurisekoitukseen. Mausta suolalla ja paista pihvit pannulla kauttaaltaan ruskeiksi. Liekitä konjakilla ja lisää lopuksi kermaa. Hauduta pihvejä pannulla noin 10-15 min.

Valkosipuliperunat

  • 2 kg uusia perunoita
  • 10 valkosipulin kynttä
  • 200 g voita
  • suolaa
  • pippuria

Pese perunat ja leikkaa paksuiksi viipaleiksi. Paista perunat voissa ja lisää mausteeksi valkosipulia. Kypsennä loppuun uunisssa 200 asteessa noin 40 minuuttia ja mausta suolalla sekä pippurilla.

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.