19.7. Charlotte russe

12 annosta

  • Kääretorttu:
  • 4 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 0,5 dl perunajauhoja
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • Kääretortun täyte:
  • 2 dl vadelmahilloa
  • Vadelmakermahyytelö:
  • 8 liivatelehteä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 2 prk maitorahkaa
  • 1 dl sokeria
  • 400 g pakastevadelmia tai 1 litra tuoreita
  • 1 dl marjamehua
  • Koristeluun:
  • tuoreita marjoja

Kääretorttu: Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun ja paista 200 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Ripottele leivinpaperille hienoasokeria ja kumoa kypsä torttupohja sokerin päälle. Peitä pohja leivinliinalla ja jäähdytä.

Levitä vadelmahillo pohjalle ja kääri torttu tiukaksi rullaksi. Laita se jääkaappiin vetäytymään. Leikkaa torttu n 1 cm paksuiksi viipaleiksi ja vuoraa niillä n. 3 litran vetoinen kulho.

Vadelmakermahyytelö: Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma sekä vaniljakastike. Laita rahka suureen kulhoon ja sekoita se hieman notkeammaksi. Kuumenna marjamehu kattilassa ja sekoita joukkoon sokeri sekä liotetut liivatteet. Sekoita rahkanjoukkoon vadelmat sekä liivateliemi. Lisää joukkoon myös kerma- ja vaniljavaahto. Kaada seos kulhoon kääretorttuviipaleiden päälle. Hyydytä koko komeus jääkaapissa yön yli.

Kumoa valmis charlotte russe vadille ja koristele tuoreilla marjoilla.

Lue myös:

    Uusimmat