19.4. Porkkanasosekeitto ja kookospikkuleivät

Porkkanasosekeitto ja kookospikkuleivät

  • 5-6 dl valmista porkkanasosetta
  • 4 dl kookosmaitoa
  • hieman ruokaöljyä
  • 1 rkl garam masala -mausteseosta
  • 2 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
  • suolaa
  • herneenversoja koristeeksi

Kuumenna kattilassa tilkka öljyä ja lisää garam masala sekä raastettu inkivääri. Kuullota mausteita hetki ja lisää porkkanasose. Keitä hetki ja lisää kookosmaito. Sekoita ja kuumenna. Tarkista maku ja mausta suolalla maun mukaan. Koristele herneenversoilla ja tarjoile hyvän leivän kanssa.

Kookospikkuleivät

  • 4 munan valkuaista
  • 3 dl sokeria
  • 1 tl aitoa vaniljasokeria tai vaniljajauhetta
  • 1,5 dl kookoshiutaleita
  • 1 dl mantelirouhetta
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • koristeluun: 200 g sulatettua tummaa suklaata

Kuumenna uuni 150 asteeseen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon sokeri ja vanilja varovasti nostellen. Sekoita joukkoon vielä kookoshiutaleet, mantelirouhe ja jauhot. Lusikoi leivinpaperin päälle reilun kokoisia kekoja. Paista pikkuleipiä 150 asteessa noin 15 minuuttia. Anna pikkuleipien jäähtyä. Sulata suklaa ja dippaa pikkuleipien kärjet suklaaseen. Nosta ne jääkaappiin jähmettymään suklaapuoli ylöspäin hetkeksi, että suklaa kovettuu.

Reseptit: Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat