Mainos

18-vuotiailla tytöillä päähänpisto – kaksi tuntia, kolme ryöstöä

Helsingissä ja Vantaalla tapahtui uudenvuodenyönä poikkeuksellinen kahden nuoren naisen tekemä ryöstösarja.

18-vuotiaat naiset anastivat tai yrittivät anastaa neljältä eri uhrilta omaisuutta väkivaltaa käyttäen ja teräaseella uhkaamalla. Teot tapahtuivat parin tunnin aikana.  Poliisin mukaan tekojen motiivina oli ollut ”yllättäen tullut päähänpisto”.

Ensimmäinen ryöstö tapahtui Vantaan Korsossa noin yhden aikaan yöllä, kun bussipysäkille kävelemässä ollut nuori nainen kaadettiin yllättäen takaapäin maahan ja häneltä anastettiin muun muassa matkapuhelin.

Toinen ryöstö tapahtui Vantaalla Hiekkaharjussa noin tunti ensimmäisen ryöstön jälkeen. Nuori mies oli kävelemässä kävelytiellä, kun hänen lähelleen oli pysähtynyt auto. Autosta noussut nainen oli tullut miehen luo ja alkanut jutella hänen kanssaan. Yllättäen nainen oli ottanut esille teräaseen ja sillä uhkaamalla vaatinut miestä luovuttamaan lompakkonsa ja puhelimensa. Uhri oli itse ottanut taskustaan vaaditut tavarat ja antanut ne naiselle. Nainen oli tämän jälkeen poistunut paikalta. Uhrille syntyi teon yhteydessä vähäisiä vammoja, jotka eivät vaatineet sairaalahoitoa.

Kolmas uhri sai reksiterinumeron talteen

Kolmas ryöstö tapahtui Helsingissä Heikinlaaksossa noin puolen tunnin kuluttua edellisestä. Ryöstö tapahtui lähes samoin kuin edellinen. Nuori nainen oli teräaseella uhaten saanut uhrilta lompakon ja puhelimen. Nainen oli ottanut lompakosta rahat ja heittänyt tämän jälkeen puhelimen ja tyhjennetyn lompakon lumihankeen. Uhri oli samassa huomannut auton, johon ryöstäjä pakeni ja saanut auton rekisterinumeron talteen. Tämän jälkeen hän soitti hätäkeskukseen.

Poliisin suorittaessa hätäkeskuksen tietojen perusteella etsintöjä, tuli hätäkeskukseen uusi ilmoitus uudesta nuoren naisen tekemästä ryöstöstä Helsingin Puistolassa. Viimeisessä ryöstössä uhri oli onnistunut pudottamaan teräaseen naisen kädestä eikä ryöstö onnistunut. 

Poliisi tavoitti noin puoli tuntia viimeisen ilmoituksen jälkeen etsintäkuulutetun auton Pohjois-Helsingistä. Autosta otettiin kiinni kolme 18-vuotiasta naista. Helsingin käräjäoikeus vangitsi poliisin esityksestä kaksi autossa ollutta naista. Toinen heistä toimi auton kuljettajana ja toinen suoritti varsinaiset anastukset. Naisia epäillään todennäköisin syin kahdesta törkeästä ryöstöstä, törkeän ryöstön yrityksestä ja ryöstöstä.

Vangitut naiset ovat kuulusteluissa pääsääntöisesti myöntäneet tapahtumien kulun. He eivät ole osanneet kertoa teoille mitään selitystä. Päätös yksinäisten kulkijoiden ryöstämisestä oli syntynyt juuri ennen ensimmäistä ryöstöä. Kolmas nainen, joka ei ilmeisesti osallistunut aktiivisesti tekoihin, vapautettiin kuulustelujen jälkeen.

 

 

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.