18 kuoli lentokoneen mereensyöksyssä Filippiineillä

Kuusitoista ihmistä selvisi hengissä Fokker-matkustajakoneen syöksyessä tänään Manilanlahteen Filippiineillä pian lähdön jälkeen. Koneessa oli kaikkiaan 34 ihmistä, joista 18 kuoli tai oli kateissa.

Alustavien tietojen mukaan turman aiheutti moottorivika. Koneessa oli myös ulkomaalaisia, ainakin brittejä ja australialaisia.

Filippiiniläisen LaoagAir-yhtiön Fokker-27-kone oli noussut Manilan lentokentältä mukanaan 29 matkustajaa ja 5-henkinen miehistö. Kone oli matkalla Laoagiin Filippiinien pohjoisosaan.

Kone upposi Manilanlahteen noin 15 metrin syvyyteen. Silminnäkijöiden mukaan koneesta pursui mustaa savua ennen kuin se syöksyi lahteen muutama minuutti lähtönsä jälkeen.

Laoag on kiinalais- ja hongkongilaisturistien suosima uhkapelikeskus, ja kaupungissa on yksi Filippiinien suurimmista kasinoista. Kyseessä oli jo toinen Fokker-koneelle viikon sisällä sattunut onnettomuus.

Viime keskiviikkona lentokoneen 22 matkustajasta 20 sai surmansa Luxemburgissa, kun Fokker syöksyi pellolle sankassa sumussa.

(MTV-STT)

Lue myös:

    Uusimmat