18.8. Pinaatti-perunasalaatti ja paistettua halloumi-juustoa

Pinaatti-perunasalaatti:

  • 1 kg pieniä perunoita
  • 250 g tuoretta pestyä pinaattia
  • 2 punasipulia
  • 1 rasia kirsikkatomaatteja
  • 1-2 pkt halloumia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • Kastike:
  • 2 dl kermaviiliä
  • 1 raastettu valkosipulin kynsi
  • 1 sitruuna
  • 1/2 tl suolaa
  • mustapippuria

Pese perunat huolellisesti ja keitä ne kypsiksi. Leikkaa ne 4 osaan ja laita kulhoon jäähtymään hetkeksi. Ryöppää ruodittu pinaatti suolalla maustetussa vedessä. Valuta hyvin.

Suikaloi sipulit ja kuullota ne pehmeäksi pannulla voissa. Lisää pinaatti, pyöräytä pari kertaa ja mausta suolalla ja pippurilla. Puolita minitomaatit ja yhdistä salaatin aineet perunoiden joukkoon.

Leikkaa juusto viipaleiksi ja paahda ne nopeasti kuumalla parillapannulla ja nostele salaatin päälle.

Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada kastike salaatin joukkoon. Tarjoile hyvän leivän kera.

Resepti: Alex Nurmi/Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat