18.10. Uunimakkara ja veneperunat

Uunimakkara

  • 1 HK:n sininen lenkki
  • 150 g mozzarellajuustoa
  • 4 rkl Aura-sinappia

Poista makkaroista kuori. Viillä makkaran pintaan koloja sentin välein. Lisää väleihin sinappia ja juustoviipaleita. Nosta uunivuokaan ja paista lenkki 175 asteisessa uunissa, kunnes pinta kauniisti ruskettunut ja lenkki on sisältä myös kuuma.

Veneperunat

  • 400 g perunoita
  • 2 sipulia
  • 100 g suppilovahveroita
  • 100 g pekonia
  • pari oksaa tuoretta rosmariinia
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa

Pese perunat hyvin ja leikkaa veneen mallisiksi lohkoiksi. Keitä perunoita suolalla maustetussa vedessä hetki, kunnes vain vähän pehmenevät. Kaada vesi pois ja perunoiden kuivahtaa hyvin. Leikkaa sipulit renkaiksi ja halkaise suppilovahverot. Leikkaa pekoni pieniksi kuutioiksi ja paahda pannulla rapeaksi, siivilöi rasva pois. Sekoita uunipellillä perunat, sipulit, sienet, pekoni, rosmariinin lehdet ja oliiviöljy hyvin sekaisin. Mausta vielä pippurilla ja suolalla. Paahda kaikki 200 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia kunnes ovat rapeita.

Reseptit: Antti Vahtera

Lue myös:

    Uusimmat