18.1. Lohivartaat ja ruispasta

Lohivartaat ja ruispasta

  • 600 g lohifilettä
  • 1 iso sipuli
  • 2 dl kermaa
  • 1 limetin mehu
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 1 dl hienonnettua tilliä
  • 8 varrastikkua

Leikkaa lohi ohuiksi siivuiksi ja pujottele varrastikkuihin. Paista nopeasti pannulla molemminpuolin ja nosta sivuun. Lisää hienonnettu sipuli sekä mausteet pannulle jossa on vielä kalanrasvaa. Kuullota sipuli pehmeäksi ja kaada kerma joukkoon. Anna hautua hetki ja lisää limenmehu sekä tilli. Kun seos sakenee, nosta lopuksi vartaat ja anna niiden kypsyä vielä hetki kastikkeessa. Tarjoile pastan kanssa.

Ruispasta

  • 8 dl ruispastaa
  • 2 l vettä
  • 1 tl suolaa

Keitä pasta napakan kypsäksi ja valuta keitin vesi pois. Nostele lautaselle ja odottele kalavartaita päälle.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat