17-vuotias superjunnu nousi heti parrasvaloihin Liigan avauskierroksella – huippukamppailu ratkesi senttipelillä

17-vuotias superjunnu Kaapo Kakko ratkaisi voiton TPS:lle SM-liigan avauskierroksella. Jyväskylässä puolestaan HIFK nousi kahden maalin takaa tasoihin ja ohi JYPiä vastaan.

TPS:n ja HPK:n välinen ottelu eteni jatkoajalle 1-1-tilanteessa, kunnes kuvaan astui vasta 17-vuotias Kakko. Kakko vapautui läpiajoon Ilari Filppulan loistosyötöstä, eikä huippulupaus epäonnistunut maalipaikassaan. 

Ottelun muut maalintekijät olivat TPS:n tämän kauden vahvistus Patrik Björkstrand ja HPK:hon täksi kaudeksi siirtynyt Markus Nenonen.

Jyväskylässä Eric Perrin säväytti paluuottelussaan, kun hän vei JYPin toisessa erässä 3-1-johtoon komealla ylivoimamaalillaan.

Maali oli lopulta kuitenkin laiha lohtu, sillä HIFK nousi päätöserässä kahden maalin takaa tasoihin Erik Thorellin ja Iikka Kangasniemen osumilla. Voittomaali syntyi jatkoajalla, kun Joonas Rask onnistui maalinteossa. Osuma tarkistettiin vielä videolta, mutta lopulta hyväksyttiin; Rask otti kiekon haltuun luistimellaan ja sai mailallaan osuman pelivälineeseen juuri ennen maaliviivaa. Näin HIFK:n voitto ratkesi muutamalla sentillä.

Kouvolassa mätettiin 11 maalia 

Ottelun kolmannen erän alkaessa KooKoo johti ottelua 5-3-lukemin, mutta se ei riittänyt voittoon asti. SaiPa tuli tasoihin Emil Oksasen ja Topi Nättisen osumilla. Oksaselle osuma oli hänen liigauransa ensimmäinen ja se syntyi debyyttiottelussa. 

Jatkoaika ei tuonut ratkaisua, joten ottelu venyi voittomaalikilpailuun saakka. Siellä Oksanen nousi jälleen parrasvaloihin, kun hän ratkaisi 6-5-voiton SaiPalle kahdella rangaistuslaukausmaalillaan. 

KooKoon riveissä Kasperi Ojantakanen teki myös liigauransa ensimmäisessä ottelussa maalin.

Raumalla ratkaisu videotarkistuksen jälkeen, Tampereella Ilves yllätti Tapparan

Ässät johti Lukkoa vastaan kahden erän jälkeen 2-1-lukemin, kun Sakari Salminen oli tehnyt kaksi maalia porilaisille. Lukko nousi kuitenkin kolmannessa erässä 2-2-lukemiin, kun Janne Keränen onnistui maalinteossa. 

Ässät ratkaisi voiton jatkoajalla, kun Sami Lähteenmäki teki 3-2-osuman läpiajosta. Osumaa tarkistettiin tovi videolta, mutta hyväksyttiin. 

Tampereella Ilves voitti ennakkosuosikki Tapparan 2-1-lukemin. Otso Rantakari vei Tapparan 1-0-johtoon toisessa erässä, mutta Teemu Rautiainen toi tupsukorvat tasoihin. 

Juho Liuksiala ratkaisi päätöserän osumallaan 2-1-voiton Ilvekselle. 

Kautensa voitokkaasti aloittivat myös sarjan tyvipäähän povatut Mikkelin Jukurit sekä Vaasan Sport. Jukurit nousi kahden maalin takaa 3-2-jatkoaikavoittoon Kuopiossa KalPaa vastaan. Mika Partanen ratkaisi voiton Jukureille rangaistuslaukauksesta.

Sport puolestaan otti komean 4-2-kotivoiton Pelicansia vastaan Joel Kivirannan kahden osuman siivittämänä.


Lue myös:

    Uusimmat