Mainos

17 tunnin myöhästymisestä normaalia reilumpi korvaus – ei juuri lämmittänyt matkaajia

Venäjälle moottorivian vuoksi jämähtäneeltä Thaimaan-lomalennolta purkautui tiistaina Helsinki-Vantaan lentoaseman aulaan lauma vihaisia, väsyneitä ja nälkäisiä matkustajia.

– Tämä oli viimeinen kokemus Finnmatkojen kanssa. Hyvin monet matkustajat sanoivat samaa, puuskahti Tanskassa asuva Pirjo Mäljä kentällä STT:lle.

Helsinkiläinen Tuija Friman soitti samaa säveltä.

– Kyllä minä lähden vielä Phuketiin. Mieluummin Aurinkomatkoilla, pitää suosia kotimaista ja Finnairia, niin ei tule tämmöistä ongelmaa, Friman arvioi.

Finnmatkojen tiedottaja Salla Salo kertoi, että Finnmatkat korvaa kaikille asiakkaille 10 prosenttia matkan hinnasta rahana tai 15 prosenttia Finnmatkojen matkalahjakorttina.

– Korvausasioissa lähtökohtaisesti noudatetaan valmismatkalakia ja -ehtoja. Teimme vähän poikkeavan päätöksen ja päätimme korvata vähän enemmän kuin laki edellyttäisi, Salo sanoi.

Mäljä menetti myöhästymisen vuoksi työpäivän ja hänen poikansa Waldemar koulupäivän.

– Voin kertoa, ettei kumpikaan Finnmatkojen ehdotus tule menemään läpi, kommentoi uutta Kööpenhaminan-lippua ostamaan lähtenyt Mäljä.

– Eihän se ole riittävä, kuittasi puolestaan Friman.

Yö taittui aseman penkeillä ja lattialla

Phuketista Helsinkiin lentäneen Thomson Airwaysin Boeing 767 -koneen piti tuoda joululomalaisia Helsinkiin maanantaina kello 19.25. Moottorivian vuoksi kone kuitenkin laskeutui Samaran lentokentälle, reilut 1700 kilometriä Helsingistä pohjoiskaakkoon.

– Matkustajat odottivat laskeutuneessa koneessa 2-3 tuntia, kertoo Salla Salo.

Koneessa tarjoiltiin jäljellä olevia ruokia ja juomia. Seuraavaksi matkustajat siirtyivät hiljaiselle lentoasemalle. Siellä oli niukasti henkilökuntaa ja palveluita, koska Venäjällä vietettiin maanantaina joulua.

Hätäapua saatiin kuitenkin armeijalta.

– Kahden aikaan armeijan ihmiset toivat ruokapaketit ja vesipullot, Friman kertoi.

Huoltokone saapui Manchesterista tiistaina varhain aamulla tuoden Boeingiin uuden henkilöstön, huoltomiehen ja aamiaispaketteja. Yön penkeillä ja lattialla viettäneet matkalaiset pääsivät korjatulla koneella ilmaan kello yhdentoista maissa.

Lento laskeutui Helsinki-Vantaalle päivällä noin varttia vaille yksi. Yli 17 tuntia myöhässä.

(MTV3 – STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.