Mainos

17 kuollut kerrostalopalossa Pariisissa

Etelä-Pariisissa riehui yöllä suuri kerrostalopalo, jonka sammutustöihin tarvittiin 200 palomiestä. Pääosa tulipalossa tuhoutuneen talon asukkaista oli Afrikan maista saapuneita maahanmuuttajia.

Pariisilaisessa kerrostalossa viime yönä riehunut tulipalo surmasi kaikkiaan 17 ihmistä, joista useat olivat lapsia. Valtaosa kuolleista oli maahanmuuttajia. Palossa loukkaantui kolmisenkymmentä ihmistä.

Palo syttyi puolen yön jälkeen Pariisin 13. kaupunginosassa sijaitsevassa kuusikerroksisessa talossa. Kaupunginosa sijaitsee Seinen vasemmalla rannalla aivan kantakaupungin eteläosassa. Pelastuslaitoksen mukaan palo sai alkunsa talon porraskäytävästä ja ehti riehua parin tunnin ajan ennen kuin palomiehet saivat sen hallintaansa. Pelastustöihin osallistui noin 200 palomiestä. Palon syytä ei osattu tuoreeltaan sanoa, mutta siihen liittyen on aloitettu rikostutkinta.

- Tämä kauhea onnettomuus on syössyt koko Ranskan suruun, presidentti Jacques Chirac sanoi lausunnossaan aamulla.

Myös sisäministeri Nicolas Sarkozy kävi palopaikalla jo pian aamun valjettua. Poliisin mukaan talossa asui noin kolmekymmentä aikuista ja sata lasta, joista suurin osa oli maahanmuuttajia Afrikan maista, muun muassa Malista ja Senegalista.

Viimeksi Pariisissa sattui tuhoisa tulipalo huhtikuussa, jolloin 24 ihmistä sai surmansa hotellissa riehuneessa tulipalossa. Myös tuolloin valtaosa uhreista oli maahanmuuttajia, sillä Galeries Lafayette -tavaratalon läheisyydessä sijainnut vaatimaton hotelli toimi kotina asunnottomille maahanmuuttajille.

"Asuntokriisi otettava tosissaan"

Muutaman kuukauden sisällä tapahtuneet kaksi tuhoisaa tulipaloa ovat herättäneet Ranskassa keskustelun maahanmuuttajien surkeista asumisoloista. Rahattomina maahan saapuvat siirtolaiset joutuvat majoittumaan ala-arvoisessa kunnossa oleviin taloihin ja halpoihin hotelleihin, sillä kunnollisen asunnon saaminen on monille vähävaraisille perheille mahdotonta.

Uutistoimisto AFP:n haastattelemien silminnäkijöiden mukaan yöllisessä palossa tuhoutuneessa talossa vilisi rottia ja hiiriä ja sen portaat huojuivat, kun niissä käveltiin. Erityisesti Ranskan oppositioedustajat korostivat tänään lausunnoissaan, että palo kuvastaa Pariisin hankalaa asuntotilannetta.

- Jälleen kerran olemme heränneet aamulla kauhistuttavan tragedian keskelle. Montako tapausta vielä tarvitaan, ennen kuin asuntokriisi tunnustetaan todelliseksi ongelmaksi maassa, kysyi Le Monde -lehden siteeraama sosialistiedustaja ja entinen ministeri Martine Aubry paikallisen televisiokanavan haastattelussa.

(MTV3-STT-AFP-DPA-Reuters)

(Seitsemän uutiset 26.08.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.