Mainos

17. Kaksi kerrosta, kaksi pihaa

Kohde: Etelätie 30 C 6, 02710 Espoo (paritalo 113 m2)
Budjetti: 4000 €
Asunnon hinnan arviointi alueen keskiarvon mukaan: 280 000€
Arviointi stailauksen jälkeen: 295 000€
Myyntihinta: Asunto myytiin parissa viikossa

Kati muutti Joukon poikamiesasuntoon vuonna 2002. Sen jälkeen perhe on lisääntynyt kahdella lapsella, joten lisää tilaa tarvitaan. Tämän kaksikerroksisen paritalokohteen houkutuksena ovat upeat, katetut piha-alueet. Suunnittelijoina Stina, Tatu ja Susanna. Stinan suunnitelma viehätti eniten asukkaita.

Kohteena on paritalo kahdessa kerroksessa. Asukkaat ovat tehneet jonkin verran remonttia ja rakentaneet ulos kaksi erillistä terassia ja varastotiloja.

Yläkerran tilat kaipaavat remonttia ja keittiön kaapeissa ja koneissa alkaa näkyä kulumisen merkkejä.

Kuvassa keittiö ennen stailaamista.

Alakerran takkahuone on hiljattain tehty, mutta vanhempien makuuhuone on remontin ja stailauksen tarpeessa.

Rahaa oli käytettävissä 4000 euroa ja se saadaan käytetyksi suurilta osin remonttikustannuksiin.

Asukkaiden toivomus oli, että vanhat tapetit poistetaan ja pinnat maalataan. Kattojen maalaamista toivottiin, jos budjetti riittää.

Tapettien poisto ei sujunut helposti, vaan kaikki olohuoneen ja keittiön seinät jouduttiin levyttämään. Yläkerran katot maalattiin Tikkurilan paneelikattomaalilla. Hyvä tuli.

Poistimme myynnin ajaksi asukkaiden oman ruokaryhmän ja vitriinikaapin, joka vei liikaa tilaa pienestä olohuoneesta. Tilalle tuotiin Ikean Grimle-ruokapöytä ja Nandor-tuolit. Romanttiset kattovalaisimet vaihdettiin myös Ikean Stockholm-sarjaan kuuluviin valaisimiin. Jalkalamppu on Ikean Sifferbo. Pellavaverhot ja koristetyynyt hankittiin Les Tissus Colbertista.

Lastenhuoneen ilmettä piristettiin uusilla verhoilla Les Tissus Colbertista ja kirjahyllyksi hankittiin Hensvik Ikeasta. Lapsille löytyi oma tila alakerrasta rappusten alla. Tila oli käyttämätön ja oli erityisen sopiva Ikean Trofast-sarjalle, jossa on erilaisia laatikoita lasten leluille. Tilaa riitti myös lasten pöydälle ja liitutaululle. Täällä lapsilla on oma paikka askarteluun ja legoilla leikkimiseen.

Alakerran makuuhuoneessa oli tarve levyttää kaikki pinnat. ja maalata katto. Huone sisutettiin Ikean mustalla Hennes-sängyllä ja Jennylund-nojatuolilla. Verhokangas löytyi myös Ikean valikoimista.

Takkahuone oli hyvässä kunnossa ja piristimme huoneen ilmettä uusilla tekstiileillä ja järjestämällä huonekalut uudelleen. Poistamalla ylimääräiset koriste-esineet saatiin selkeämpiä pintoja.

Kalustimme terasseja. Toimme kasveja ja saimme uuden ilmeen myös pihalle.

(Pientä pintaremonttia 4.3.2008)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.