17.6.2004 Hankasalmi

Possujuhlat

(ohjeet kahdeksalle)

Palvattu possu

  • Kokonainen palvattu possu noin 15 kg

Paahda possu grillissä noin 1-2 tuntia, kunnes liha on lämmintä. Kokonaisen possun voi korvata muilla palvatuilla ruhon osilla kuten file, kare, kylki tms.

Minttubooli

  • 1 plo vihreää Minttu-viinaa
  • 1/2 l Minttu-viinaa
  • 1l Koskenkorvaa
  • 2 plo valkoviiniä
  • 2 l vichyä
  • 1/2 spriteä
  • 1 pnt tuoretta minttua
  • paljon jääkuutioita

Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna mausta. Tarjoa jääkylmänä.

Chilillä maustetut uudet perunat

  • 2 kg uusia perunoita
  • 5 kynttä valkosipulia
  • 2 rkl kokonaista kuminaa
  • 3 tl paprikajauhetta
  • 1 tl chilijauhetta
  • 1/2 l oliiviöljyä
  • 3 rkl tomaattipyrettä
  • suolaa
  • pippuria

Keitä perunat lähes kypsiksi. Halkaise perunat ja hienonna valkosipulit suolan kera. Lisää loput mausteet ja oliiviöljy. Paahda perunat sopivassa vuossa grillin päällä.

Sitrussalaattia ja ranch-kastiketta

  • 6 ruukkua erilaisia salaatteja (lollo rosso, lehtisalaatti, rucola, tammenlehvä)
  • 200 g cashew pähkinöitä
  • 200 g limettiä
  • 1/2 kg verigreippiä
  • 300 g keltaisia kirsikkatomaatteja

Pese salaatit hyvin. Kuori sitrukset ja leikkaa segmentteihin. Paahda pähkinät pannulla miedolla lämmöllä kunnes kullanruskeita. Halkaise tomaatit kahtia.

kastike:

  • 3 dl majoneesia
  • 3 dl ranskankermaa
  • 2 tl Worchestershire-kastiketta
  • 2 tl limetin mehua
  • 1 tl punaviinietikkaa
  • 1 tl dijonsinappia
  • suolaa
  • pippuria

Sekoita kaikki aineet keskenään ja mausta suolalla sekä pippurilla. Kaada kastike saalaatin sekaan ja sekoita. Koristele salaatti pähkinöillä, sitruksilla ja tomaateilla.

Lue myös:

    Uusimmat