Mainos

17.6.2004 Hankasalmi

Possujuhlat

(ohjeet kahdeksalle)

Palvattu possu

  • Kokonainen palvattu possu noin 15 kg

Paahda possu grillissä noin 1-2 tuntia, kunnes liha on lämmintä. Kokonaisen possun voi korvata muilla palvatuilla ruhon osilla kuten file, kare, kylki tms.

Minttubooli

  • 1 plo vihreää Minttu-viinaa
  • 1/2 l Minttu-viinaa
  • 1l Koskenkorvaa
  • 2 plo valkoviiniä
  • 2 l vichyä
  • 1/2 spriteä
  • 1 pnt tuoretta minttua
  • paljon jääkuutioita

Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna mausta. Tarjoa jääkylmänä.

Chilillä maustetut uudet perunat

  • 2 kg uusia perunoita
  • 5 kynttä valkosipulia
  • 2 rkl kokonaista kuminaa
  • 3 tl paprikajauhetta
  • 1 tl chilijauhetta
  • 1/2 l oliiviöljyä
  • 3 rkl tomaattipyrettä
  • suolaa
  • pippuria

Keitä perunat lähes kypsiksi. Halkaise perunat ja hienonna valkosipulit suolan kera. Lisää loput mausteet ja oliiviöljy. Paahda perunat sopivassa vuossa grillin päällä.

Sitrussalaattia ja ranch-kastiketta

  • 6 ruukkua erilaisia salaatteja (lollo rosso, lehtisalaatti, rucola, tammenlehvä)
  • 200 g cashew pähkinöitä
  • 200 g limettiä
  • 1/2 kg verigreippiä
  • 300 g keltaisia kirsikkatomaatteja

Pese salaatit hyvin. Kuori sitrukset ja leikkaa segmentteihin. Paahda pähkinät pannulla miedolla lämmöllä kunnes kullanruskeita. Halkaise tomaatit kahtia.

kastike:

  • 3 dl majoneesia
  • 3 dl ranskankermaa
  • 2 tl Worchestershire-kastiketta
  • 2 tl limetin mehua
  • 1 tl punaviinietikkaa
  • 1 tl dijonsinappia
  • suolaa
  • pippuria

Sekoita kaikki aineet keskenään ja mausta suolalla sekä pippurilla. Kaada kastike saalaatin sekaan ja sekoita. Koristele salaatti pähkinöillä, sitruksilla ja tomaateilla.

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.