17.2 Henri: Halloumi-kanaa ja maissikastiketta

Halloumi-kanaa

  • 4 broilerinrintaleikettä
  • 1 paketti halloumijuustoa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • rypsiöljyä paistamiseen

Leikkaa halloumista 8 ohutta siivua. Leikkaa broilerinrintoihin viillot sivulta keskelle päin, niin että niihin muodostuu tasku. Mausta suolalla ja pippurilla. Aseta 2 juustoviipaletta kuhunkin viiltoon ja paista leikkeisiin pannulla kaunis väri molemmin puolin. Kypsennä loppuun 180 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoile paahdettujen peruna- tai bataattilohkojen kera.

Maissikastike

  • 1 pussi pakastemaissia (200 g)
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 dl kanalientä
  • 2 dl kermaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 sitruuna
  • suolaa
  • valkopippuria
  • voita tai öljyä

Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipuli. Kuullota sipuleita miedolla lämmöllä kattilassa voissa tai öljyssä. Lisää maissi, kerma ja kanaliemi sekä hunaja. Anna poreilla noin 30minuuttia. Sekoita kastike tasaiseksi sauvasekoittimella. Mausta lopuksi sitruunamehulla, suolalla ja valkopippurilla.

Resepti: Henri Alén

Lue myös:

    Uusimmat