17.11. Paistettua ankanrintaa, timjamikastiketta ja pekonipapuja

Paistettua ankanrintaa

  • 2 ankanrintaa
  • suolaa
  • valkopippuria

Leikkaa ankan rintafileen rasvapuolelle tiheät viillot ristikkäin terävällä veitsellä. Mausta ankanrinnat huolellisesti molemmin puolin suolalla ja pippurilla ja laita ne kylmälle paistinpannulle rasvanahka alaspäin. Nosta pannu kuumenevalle liedelle, jotta ylimääräinen rasva sulaa pois. Paista kummaltakin puolelta kauniin väriseksi. Paahda vielä 200 asteisessa uunissa noin 8 min. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

Timjamikastiketta

  • 4 dl tummaa lihakastiketta (demi glace)
  • 2 dl punaviiniä
  • 3-4 oksaa tuoretta timjamia
  • 1 salottisipuli
  • suolaa
  • mustapippuria

Pane silputtu sipuli, timjami ja punaviini kattilaan. Keitä hetki lempeällä lämmöllä ja lisää lihakastike. Keitä vielä hetki, siivilöi ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa mustapippuria myllystä ja suolaa. Halutessasi voit vispata joukkoon muutaman nokareen voita antamaan kastikkeelle pehmeyttä.

Pekonipavut

  • 400 g vihreitä papuja
  • puoli pakettia pekonia (75 g)
  • vettä
  • suolaa

Puhdista pavut ja keitä ne juuri ja juuri kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Silppua pekoni pieniksi kuutioiksi ja paista ne rapeiksi kuumenevalla pannulla. Kaada pannulle pavut ja sekoittele niitä hetki pekonien kanssa. Tarjoile.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat