Mainos

160 000 kiloa savea muuttuu taiteeksi Helsingissä

Maineikas brittiläinen kuvanveistäjä Antony Gormley on kutsunut Helsingin Kaisaniemeen suomalaisia työstämään teostaan Savi ja kollektiivinen keho. Projektiin saavat osallistua kaikki 8-100-vuotiaat 10 päivän ajan.

Materiaalina on 160 000 kiloa painava ja neljä metriä korkea savikuutio. Vaikka sääolosuhteet ovat aiheuttaneet suuria ongelmia, Gormley on jo nyt ilahtunut aikaansaannoksista.

- Emme odottaneet joutuvamme taistelemaan tällä tavoin sääolosuhteita vastaan. Mutta nyt on todella kaunis ja kirkas sininen taivas. Auringovalo tarkoittaa sitä, että valo on työn kannalta aivan loistava. Vaikka onkin kylmempää kuin olin toivonut, ja vaikka meillä on ollut suuria ongelmia kosteuden kanssa, ihmiset ovat suhtautuneet tilanteeseen avoimesti, kertoo ilahtunut Gormley.

Osallistujat jatkavat toistensa luomuksia tai muovaavat niiden rinnalle itsenäisiä teoksiaan. Työvälineenä saa käyttää vain omaa kehoaan, muita sääntöjä ei ole.

Lukuisia yhteisöllisiä projekteja luotsannut Gormley uskoo, että kaikissa ihmisissä on luovuutta, kunhan he vain murtavat itsesensuurinsa. Hän onkin aiheiden kirjosta ja tähänastisista tuloksista innoissaan.

Työskentelyjakson lopputulokset ovat nähtävissä Kaisaniemen kentällä 4.4.-7.4. Teos on Taidesäätiö Pro Arten ensimmäinen Ihme-tuotanto.

Katso Minna Karilan juttu (Seitsemän uutiset 27.3.2009)

Mitä kaikkea savesta on jo saatu aikaan? Entä mitä pohtivat saven työstäjät? Katso video.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.