Mainos

16-vuotiaalle syyte raa'asta saksimurhasta

Suomussalmella tapahtunut raaka veriteko toi harvinaisen murhasyytteen vain 16-vuotiaalle suomussalmelaispojalle.

Syytteen mukaan nuorukainen surmasi kuristamalla ja saksia käyttäen lievästi kehitysvammaisen 19-vuotiaan miehen huhtikuun lopulla uhrin asunnossa.

Kuusamon käräjäoikeuden istunnossa syyttäjä vaati nuorukaiselle tuomiota nuorena henkilönä tehdystä murhasta ja törkeästä ryöstöstä. Puolustus kiisti murha- ja ryöstösyytteet, mutta myönsi tapon. Oikeudessa syytetty ei suostunut tapahtumista kertomaan mitään.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun pienikokoinen ja hintelä uhri oli yrittänyt estää selvästi suurempikokoisen tunkeutujan pääsyn asuntoonsa. Veriteosta epäilty oli raivostunut lopullisesti jätettyään käden oven väliin ja rynnännyt väkisin asuntoon.

Tämän jälkeen hän oli tietokoneen johdolla kuristanut uhria niin, ettei tämä pystynyt enää puolustautumaan. Sen jälkeen hän jatkoi raakaa väkivaltaa saksilla.

Teon jälkeen 16-vuotias poistui asunnosta uhrin kannettava tietokone mukanaan. Verityö paljastui, kun uhrin vanhemmat eivät saaneet poikaansa seuraavana päivänä yhteyttä.

Ennen oikeudenkäyntiä nuorelle vastaajalle oli jo tehty mielentilatutkimus. Lausunnon mukaan surmaaja oli ollut täydessä ymmärryksessä teon tehdessään.

Kuusamon käräjäoikeus antaa asiassa kansliapäätöksen kahden viikon kuluttua.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.