Mainos

16 aineen ennätystä kirjoituksissa vaikea rikkoa

Ylioppilaskokelas on kirjoittanut ennätykselliset 16 ainetta Ressun lukiossa Helsingissä, kertoo ylioppilastutkintolautakunta.  

– Se on aivan ylivoimainen ennätys. Edellinen oli 12, kertoo pääsihteeri Kaisa Vähähyyppä.   

– Tämmöistä määrää ei ole koskaan aiemmin ollut.  

Pääsihteerin mukaan 16 ainetta alkaa käytännössä olla maksimimäärä, mikä ylioppilaskokeessa yleensä voidaan kirjoittaa. Teoreettinen määrä on vielä hieman suurempi, mutta se edellyttäisi, että lukiossa olisi tarjolla kaikkia mahdollisia harvinaisempiakin kieliä. Ennätystutkinnosta puuttuu esimerkiksi saamen kielen koe.  

– Hyvin vaikeaa tuota 16:ta on ylittää, Vähähyyppä sanoo.  

Hänen mukaansa ennätys on mahdollinen vain, jos tutkinto on hajautettu kolmelle eri kirjoituskerralle. Ylioppilastutkinto voidaan suorittaa hajautetusti enintään kolmen peräkkäisen kirjoituskerran aikana.  

Laudaturien määrällä mitattuna kevään huipputulos tehtiin Lohjan lukion aikuislinjalla. Siellä kokelas kirjoitti yhteensä kymmenen laudaturia. Yhdeksän laudaturia kirjoitettiin Turussa Katedralskolanissa ja Meri-Porin lukiossa.   

Ylioppilastutkintolautakunta on lähettänyt kevään kirjoitusten tulokset tänään lukioihin. Jokainen lukio on erikseen ilmoittanut kokelaille siitä, miten ja milloin he saavat tietää omat tuloksensa suoraan lukiostaan.  
Ylioppilastutkintolautakunta julkaisee pisterajat päivällä nettisivullaan. Kaikkien tänä keväänä tutkinnon suorittaneiden nimet julkaistaan viikon päästä ylioppilastutkintolautakunnan sivuilla.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.