16.7.2004 Lämmin sieni-rucolasalaatti (4 annosta)

  • 170 g herkkusieniä
  • 1 sipuli
  • 2 rkl öljyä
  • mustapippuria
  • 0,5 dl parmesaaniraastetta
  • 1 ruukku rucolaa
  • 4 viipaletta maalaislimppua
  • 2 valkosipulin kynttä

Salaattipeti:

  • 1 ruukku roomansalaattia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • tilkka öljyä

Leikkaa herkkusienet viipaleiksi ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy paistinpannussa ja kuullota sipulia siinä. Lisää herkkusienet ja kypsennä, kunnes sienistä irtoava neste on lähes haihtunut. Mausta pippurilla. Lisää pannulle muutamaan osaan leikatut rucolan lehdet ja ripottele päälle parmesaaniraastetta. Sekoita kevyesti, älä kypsennä enää. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Paahda leipäviipaleita nopeasti uunissa 250 asteessa grillivastuksien alla molemmilta puolilta tai leivänpaahtimessa. Hiero kuorittua valkosipulinkynttä rapeaksi paahtuneen leivän pintaan. Revi roomansalaatti kulhoon ja mausta kevyesti suolalla, pippurilla ja tilkalla öljyä. Jaa salaatti annoslautasille tai tarjoiluvadille, nosta paahdetut leivät päälle ja niille rucola-sienisalaatti.

Vinkki: Halutessasi laita leivän päälle vielä nokare kevyttä ranskankermaa ja vasta hienonnettua punasipulia.

Lue myös:

    Uusimmat