16.4. Salaatti paahdetuista kasviksista ja fetajuustosta

Paahdettu kasvis-fetasalaatti

  • 1 munakoiso
  • 1 kesäkurpitsa
  • 2 paprikaa
  • 2 punasipulia
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • tilkka
  • sitruunamehua
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 tl kuivattua timjamia tai 1 rkl tuoretta
  • 150 g fetajuustoa
  • 2 dl couscous tai bulgur-ryynejä

Leikkaa vihannekset reiluiksi paloiksi ja levitä ne uunipellille. Valuta päälle oliiviöljy, sitruunamehu ja hunaja. Mausta suolalla, mustapippurilla ja timjamilla. Paahda kasviksia 200 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia. Leikkaa feta kuutioiksi ja ripottele ne vihannesten päälle paiston puolivälissä. Valmista couscous tai bulgur pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita kulhossa vihannesten joukkoon kypsä bulgur tai couscous. Tarjoile salaatti hyvän leivän kera.

Resepti: Teresa Välimäki

Lue myös:

    Uusimmat