16.4.2003 Hedelmäinen broilerikasari ja valkosuklaa-jogurttidippi marjojen tai hedelmien kera

Vieraana toimituspäällikkö Helena Saine-Laitinen uudesta Maku-lehdestä.

Hedelmäinen broilerikasari

400 g maustamattomia broilerisuikaleita
2 - 3 rkl öljyä
1 suikaloitu sipuli
2 hienonnettua valkosipulia
1/2 dl kokonaisia, kuorittuja manteleita
1 kanaliemikuutio tai kanafondia
3 dl omenamehua
2 tl maissitärkkelystä
2 rkl viinietikkaa
2 rkl fariinisokeria
1/2 dl suikaloituja kivettömiä kuivattuja luumuja
1/2 dl suikaloituja kuivattuja aprikooseja

1. Kuumenna öljy kasarissa ja kypsennä broilerisuikaleet kevyesti. Lisää joukkoon sipulit ja mantelit ja anna paistua sekoitellen, kunnes mantelit ovat saaneet vähän väriä.
2. Kisää kanaliemikuutio tai fondia, omenamehu ja pieneen vesitilkkaan sekoitettu maissitärkkelys. Anna kastikkeen kiehahtaa. Mausta omenaviinietikalla ja fariinisokerilla.
3. Kaada lopuksi joukkoon suikaloidut hedelmät. Anna kastikkeen hautua vielä 5 minuuttia. Tarkista maku. Tarjoa ruuan lisäkkeenä couscousia, riisiä tai pastaa.

Valkosuklaa-jogurttidippi marjojen ja/tai hedelmien kera

n. 1/2 dl marjoja esim. pakastemansikoita ja mustaherukoita ja ananaskirsikoita tai erilaisia hedelmiä kuten ananasta, appelsiinia, mangoa, viinirypäleitä kuorittuina ja paloiteltuina

150 g valkosuklaata
1 prk (2 dl) vaniljajogurttia
tilkka Cointreauta tai muuta sitruslikööriä tai appelsiinimehua
1 tl raaastettua appelsiinin kuorta
ripaus kardemummaa

1. Ryhmittele marjat ja/tai hedelmät kauniisti kulhoon.
2. Mittaa pinnoitettuun kattilaan paloiteltu valkosuklaa ja jogurtti. Kuumenna hitasti sekoittaen kunnes suklaa on sulannut.
3. Mausta liköörillä tai appelsiinimehulla sekä hyvin pestyn appelsiinin kuoriraasteella sekä halutessasi kardemummalla.
4. Kaada tarkoilukulhoon ja tarjoa dippikastikkeena haarukkaan pistetyille marjoille tai hedelmille tai tarjoa kastikkeena.

Lue myös:

    Uusimmat